Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Voluntariat La missió de la Biblioteca de Rubí és la de ser un eix vertebrador, cohesionador i integrador del municipi que serveixi d’eina de democratització de la cultura i que fomenti el sentiment de pertinença a la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Voluntariat

La missió de la Biblioteca de Rubí és la de ser un eix vertebrador, cohesionador i integrador del municipi que serveixi d’eina de democratització de la cultura i que fomenti el sentiment de pertinença a la ciutat.

Voluntariat.jpegEn aquest sentit els programes del voluntariat estan orientats a assolir un dels objectius de la Biblioteca com és el de la cohesió social.

El voluntariat existeix a molts sectors diferents i convoca especialment a gent jove però també a persones adultes i, cada vegada més, a jubilats que volen prestar un servei a la societat ocupant el seu temps disponible. D'aquesta manera la Biblioteca Mestre Martí Tauler fomenta el voluntariat posant a l'abast d'un ampli sector de la població de Rubí els seus programes, des dels més petits, passant pels joves i incloent-hi a les persones adultes i de la tercera edat.

Programes de Voluntariat que estan en marxa actualment a la Biblioteca:

 

LECXIT


LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa.

 

Aprenem


Aprenem és un programa d’aprenentatge de llengües que ens permet aprendre la llengua que volem a canvi d’ensenyar la que sabem, fem intercanvi. A partir de les necessitats lingüístiques dels participants s'organitzen les sessions per grups. Les inscripcions estan obertes tot l'any.

 

Parelles TIC


Parelles TIC és un programa que té per objectiu fer participar els joves en la seva comunitat i formar persones adultes i gent gran en l'ús de les TIC, alhora que enforteix els vincles intergeneracionals i fomenta la inclusió social.

L'activitat principal consisteix en trobades setmanals d'una hora i mitja o dues de durada, en les quals els joves faciliten un acompanyament a les persones que estiguin interessades en l’aprenentatge de les competències digitals.

Aquesta és una iniciativa de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler vinculada al servei comunitari dels IES de Rubí.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0