Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quinzena de les diversitats Durant quinze dies —i amb diferents grups, entitats, artistes i persones convidades— es proposen una sèrie d’activitats i accions per desmuntar tot tipus d’estereotips i prejudicis, i donar un valor positiu i enriquidor a la ciutat i treballar per una ciutadania crítica i compromesa amb la justícia global https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Quinzena de les diversitats

Durant quinze dies —i amb diferents grups, entitats, artistes i persones convidades— es proposen una sèrie d’activitats i accions per desmuntar tot tipus d’estereotips i prejudicis, i donar un valor positiu i enriquidor a la ciutat i treballar per una ciutadania crítica i compromesa amb la justícia global

#RubiDiversa


  • 13 d’abril a les 17 h, Espai Jove Torre Bassas

  Creació d’un mural mosaic participatiu

  Reivindicació del Dia Mundial del Petó amb un mural mosaic participatiu.

  *Entrada gratuïta, obert al públic en general

   

  • A partir del 17 d’abril, Espai Jove Torre Bassas

  Museu Trans, a càrrec del Consell de la Joventut de Barcelona

  Amb motiu de la Setmana de les Diversitats es reinaugura el Museu Trans, a la segona planta de l’Espai Jove, amb una exposició on es representen gèneres no binaris de diferents països del món.

   

  • Del 17 d’abril al 2 de maig, Biblioteca Mestre Martí Tauler

  Exposició «Wangala, dona sahrauí, visions de resistència»; de Federació ACAPS, Ruido Photo i Novact

  Exposició fotogràfica de Ruido Photo, la Federació ACAPS i Novact, en el marc del projecte SOS Sàhara, basada en el testimoni de vuit dones sahrauís dels campaments, els territoris ocupats i la diàspora, en la qual s'explica en primera persona quin és el seu paper en la lluita no violenta del poble sahrauí i com influeix el fet de ser dones.

  *Entrada gratuïta, obert al públic en general

   

  • 18 d’abril a les 18 h, Biblioteca Mestre Martí Tauler

  Jornada cultural sobre el Sàhara

  18 h. Inauguració de l’exposició «Wangala, dona sahrauí, visions de resistència»; amb la participació de Federació ACAPS, Ruido Photo i Novact.

  18.30 h. Te amb pastes ofert per Rubí Solidari, amb la col·laboració de la Casa de Salut de Sant Cugat Dar Alamal

  18.55 h. Visualització del tràiler del documental Niñas de Arena, al qual dona suport Rubí Acull

  19 h. Xerrada amb la participació d’Elena Montesinos, regidora de Cooperació i membre de la junta executiva de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, i Abidin Bucharaya, representant del Front Polissari a Catalunya. Modera la taula Júlia López, membre de Rubí Solidari.

  *Entrada gratuïta, obert al públic en general

   

  • 19 d'abril a les 17.30 h, Ateneu Municipal de Rubí

  Presentació del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament 2022-2026

  El Pla Director de Cooperació per al Desenvolupament de Rubí és una eina de planificació per tal de possibilitar un major impacte de la política pública de cooperació municipal. És un document que serveix de guia per desenvolupar els objectius de la política de cooperació de l'Ajuntament de Rubí per al període 2022-2026
  Coneixerem els objectius d'aquest document i el paper que juguen les entitats locals en la seva execució.

   

  • 21 d’abril a les 17.30 h, Espai Jove Torre Bassas

  Pintada dels bancs de la porta amb els colors de les banderes LGTBI, a càrrec del grup Kaipé

  Per tal de donar visibilitat i un aspecte més inclusiu a la Torre Bassas, es pintaran els bancs de la porta amb els colors de les banderes LGTBIQ+. Proposta feta i activitat organitzada pel  col·lectiu Kaipé.

  *Entrada gratuïta, obert al públic en general

   

  • 25 d’abril de 10 a 13 h, pati de l’Ateneu

  Biblioteca Humana, a càrrec dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut La Serreta i UNIPAU

  Les persones llibre permetran trencar la imatge estereotipada de l’altre i prendre consciència de la nostra identitat per reivindicar la diversitat social i contribuir a una gestió positiva dels conflictes. Així, es fomenta la convivència i la cohesió social en l’àmbit educatiu i en l’àmbit local.

  *Acte a porta tancada

   

  • 25 d’abril a les 17.30 h, La Cruïlla Centre Cívic del Pinar

  Danses per la pau, a càrrec de la cia. Bufanúvols

  L’espectacle Danses per la pau introdueix el tema de l’educació per la pau. Comença amb un conte àrab i se segueix amb una proposta de ball. Ballem per construir la pau. Un poble que balla no es baralla. L’espectacle és un recull de danses de pobles que estan en guerra, però que desitgen la pau. Danses d’Israel, dels Balcans, d’Uganda… Des de casa nostra podem construir la pau.

  *Entrada gratuïta, obert al públic en general

  * Activitat vàlida amb el Carnet Rubí 360, competència Comunitat i participació

   

  • 27 d’abril a les 17.30 h, plaça Neus Català

  Danses per la pau, a càrrec de la cia. Bufanúvols

  L’espectacle Danses per la pau introdueix el tema de l’educació per la pau. Comença amb un conte àrab i se segueix amb una proposta de ball. Ballem per construir la pau. Un poble que balla no es baralla. L’espectacle és un recull de danses de pobles que estan en guerra, però que desitgen la pau. Danses d’Israel, dels Balcans, d’Uganda… Des de casa nostra podem construir la pau.

  * Entrada gratuïta, obert al públic en general

  * Activitat vàlida amb el Carnet Rubí 360, competència Comunitat i participació

   

  • 27 d’abril a les 19 h, Ateneu Municipal de Rubí (obertura de portes a les 18.30 h)

  Teatre interactiu Siyahamba, a càrrec de la cia. Frec a Frec Teatre

  Espectacle amb debat per reflexionar, compartir i qüestionar-nos el món que volem.

  La Dana i l'Oscar viuen en una caseta amb un petit jardí als afores de Barcelona. La seva gran il·lusió és tenir un fill, però de moment no hi ha sort. L'Aiman i en Moussa, dues persones que han hagut d'abandonar el seu país amb tot el que això comporta, entraran a formar part de les seves vides i posaran a la corda fluixa tot el seu món.

  * Entrada gratuïta, obert al públic en general (aforament limitat 44 persones)

   

  • 28 d’abril a les 18 h, Biblioteca Mestre Martí i Tauler

  Presentació del llibre Nadie salva a las rosas, a càrrec de l’escriptor Youssef el Maimouni amb el suport de la Xarxa Antirumors

  Presentació del llibre que es descriu com un trencaclosques indesxifrable entre Casablanca i Barcelona, una investigació que pocs volen assumir, un thriller duríssim i actual.

  *Entrada gratuïta, obert al públic en general

   

  • 20, 21 i 24 d’abril, diversos instituts de la ciutat

  Xerrada de persones defensores de drets humans, en el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

  Laila Ajjawi, activista artística palestina; Ryma Sheermohammadi, defensora de drets humans iraniana, i Justino Piaguaje, líder indígena i defensor ambiental d’Equador visitaran diferents centres educatius de la ciutat.

  Els defensors i defensores dels drets humans són persones que, de manera individual o col·lectiva, treballen per promoure o protegir els drets humans, principalment a escala local o regional. Treballen contra qualsevol violació de drets humans i per les llibertats fonamentals dels pobles i els individus. La seva visita a Rubí permetrà donar-los veu i millorar el coneixement i la promoció dels drets humans als centres educatius i a la ciutat.

  Durant tot el mes d’abril: tallers als centres educatius de Rubí amb l'objectiu de fer reflexionar l'alumnat participant sobre les causes i les conseqüències de la discriminació i les desigualtats en la societat i la riquesa de la diversitat.

  T'ha estat útil aquesta pàgina?

  6
  2