Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carrer de Cadmo Obres d’urbanització del carrer de Cadmo, entre els carrers de Joaquim Blume i de Prat de la Riba. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carrer de Cadmo

Obres d’urbanització del carrer de Cadmo, entre els carrers de Joaquim Blume i de Prat de la Riba.

Convocatòria: Programa d'ajuts a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (convocatòria 2021)
Línia d'actuacióMillora de l'accessibilitat de la xarxa bàsica de vianants
Font de finançament: Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – Fons Next Generation
Entitat: Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana
Pressupost total (sense IVA):  347.069,73 €
Pressupost total (amb IVA): 419.954,37 €
Import subvencionat (sense IVA): 312.362,76 €
Execució de les obres: Izer Ingenieria Y Economia,S.L.

 

Les obres consistiran a modificar la configuració del carrer de Cadmo per millorar la circulació dels vianants. Concretament, s’ampliarà una de les voreres ─que passarà a tenir 1,80 metres d’amplada─ i es renovarà tant el paviment com l’enllumenat públic.

 Consulta el projecte executiu. 

Paral·lelament, l’Ajuntament, mitjançant el concessionari AGBAR, renovarà la xarxa de clavegueram existent i habilitarà una nova connexió i un sobreeixidor. D’aquesta manera, es donarà resposta a una demanda veïnal, solucionant els problemes d’inundacions que es produeixen en aquesta via quan plou.

 

Afectacions a la mobilitat


Com a conseqüència d’aquestes actuacions, resta tancat al trànsit la totalitat del carrer de Cadmo entre els carrers de Joaquim Blume i de Prat de la Riba, afectant les cruïlles amb Doctor Gimbernat, Terrassa i Pau Claris. Els itineraris a peu estan garantits.

Per absorbir el trànsit habitual del passeig de Pau Claris, s’ha habilitat un itinerari alternatiu pel carrer de Margarita Xirgu i pel passeig de la Riera fins a arribar a l’Escardívol. Els itineraris des de l’Escardívol al carrer de Joaquim Blume i, en sentit contrari, des del pont de Cadmo al carrer Joaquim Blume es mantenen oberts al trànsit. No obstant, es recomana fer servir altres vies, com la C-1413, el carrer d’Edison o l’avinguda de l’Estatut, entre d’altres.

El trànsit que circula pel carrer de Terrassa es desvia pel carrer de Justícia i s’ha canviat provisionalment el sentit de circulació del carrer de Vapor entre carrer de Terrassa i carrer de Rafael de Casanova per donar accés als garatges situats a la zona.

Només es permetrà la circulació pel passeig de Pau Claris més enllà del carrer de Margarida Xirgu al veïnat que disposi de garatge a la zona i als vehicles que facin càrrega i descàrrega de mercaderies. Al principi d’aquest tram, s’ha habilitat una plaça d’aparcament de mobilitat reduïda genèrica.

Les línies interubanes no fan la ruta habitual per la carretera de Terrassa i el passeig de Pau Claris i es desvien per la C-1413 fent parades provisionals a la rotonda de Policia Local i a la rotonda de l’Escardivol. Amb l’inici del curs escolar, el tall també modificarà part dels itineraris del transport escolar, tal com ja s’ha informat als centres afectats i al Consell Comarcal del Vallès Occidental, encarregat de la seva gestió.

Quant als autobusos urbans, s’han establert els següents canvis de parades:


L1 direcció El Pinar i L4 direcció Can Rosés
   

Línia 1

 • Direcció El Pinar. Després de la parada Riera-Guardiet, es desvia per la C-1413 fins a la rotonda de Policia Local, agafant ctra. de Terrassa fins a arribar a Prat de la Riba amb Santa Eulàlia. A la parada Santa Eulàlia (actualment només de la L5) es fa parada provisional per donar servei al CAP Mútua i es reprèn la línia.
 • Parades anul·lades: Bullidor, CAP Mútua
 • Parades alternatives: Riera-Guardiet, Santa Eulàlia

Línia 4                                                                                 

 • Direcció Can Rosés. Després de Riera-Guardiet es desvia per la C-1413 fins a la rotonda de la Policia Local, agafant ctra. de Terrassa fins a arribar a Prat de la Riba amb Santa Eulàlia. A la parada Santa Eulàlia (actualment només de la L5), es fa parada provisional per donar servei al CAP Mútua i es reprèn la línia.
 • Parades anul·lades: Bullidor, CAP Mútua
 • Parades alternatives: Riera-Guardiet, Santa Eulàlia

 

L1 i L5 direcció Rubí Forma. L3 direcció Castellnou

Línia 1

 • Direcció Rubí Forma. Després de parada Sardana, gira a l'esquerra per Zamenhof per seguir per ctra. Sabadell, gira a l'esquerra per agafar el c. Bruc i gira novament a la dreta per agafar ctra. de Terrassa fins a la rotonda de la Policia Local. Continua la ruta per la C-1413 fent una parada provisional a la rotonda de l'Escardívol i reprenent la línia a Santa Llúcia, amb parada a Sant Joan.
 • Parades anul·lades: Pau Claris, Cadmo, Bullidor
 • Parades alternatives: Sardana, Rotonda de l’Escardívol (provisional)


Línia 5
                                                                                 

 • Direcció Rubí Forma. Després de parada Sardana, gira a l'esquerra per Zamenhof per anar per ctra. Sabadell, girant a l'esquerra per agafar el c. Bruc i girant a la dreta per ctra. Terrassa fins a rotonda de la Policia Local. Continua la ruta per la C-1413 fent una parada provisional a la rotonda de l'Escardivol reprenent la línia a Santa Llúcia, amb parada a Sant Joan.
 • Parades anul·lades: Pau Claris, Cadmo, Bullidor
 • Parades alternatives: Sardana, Rotonda de l’Escardívol (parada provisional)                     


Línia 3

 • Direcció Castellnou. Després de la parada Sardana, gira a l'esquerra per Zamenhof per anar per carretera de Sabadell, girant a l'esquerra per agafar el c. Bruc i girant a la dreta per ctra. Terrassa fins a rotonda de la Policia Local. Continua la ruta per la C-1413 fins a la rotonda de l'Escardívol, pujant pel c. Gimnàs i Joaquim Blume, amb parada a Bullidor, i girant a l’esquerra pel pont de Cadmo, reprenent la línia.           
 • Parades anul·lades: Pau Claris, Cadmo
 • Parades alternatives: Sardana, Rotonda de l’Escardívol (parada provisional)  

T'ha estat útil aquesta pàgina?

7
6