Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

App "Alteucostat" Subvencions del Departament de Drets Socials, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per a projectes de tecnologia al servei de l’atenció i la cura de les persones. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

App "Alteucostat"

Subvencions del Departament de Drets Socials, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per a projectes de tecnologia al servei de l’atenció i la cura de les persones.

Data d'inici del projecte: 1 gener de 2022
Data de finalització del projecte: 31 desembre de 2025
Pressupost total (amb IVA): 223.792,70 €
Import subvencionat (sense IVA): 118.238,52 €
Convocatòria: Subvencions del Departament de Drets Socials en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea, Next Generation EU, en règim de concurrència pública competitiva, corresponents a les línies 1 a la 5 (ref. BDNS 636586). Línia 3. Projectes de tecnologia al servei de l’atenció i la cura de les persones
Línia d'actuació: Línia 3. Projectes tecnològics que contribueixen a la millora i transformació dels models de gestió dels serveis socials
Font de finançament: Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Fons Next Generation
Entitat: Generalitat de Catalunya

  

L’Ajuntament de Rubí impulsa l’aplicació Alteucostat amb l'objectiu de disposar d'una eina tecnològica que centralitzi i faci accessibles per a tothom les publicacions, informacions i recursos de les entitats socials, l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional (OADF) de l’Ajuntament de Rubí i altres serveis relacionats amb l’àmbit de la diversitat funcional.

L’aplicació Alteucostat posa al centre les persones amb diversitat funcional i les seves famílies, permetent crear una comunitat de persones usuàries registrades a l’aplicació.

L’aplicació serà un lloc de trobada on les persones usuàries registrades podran establir contacte, tenir converses privades i expressar d’una forma organitzada i respectuosa les seves necessitats, realitzant oferiments i també fer propostes de millora a la resta de la comunitat de persones usuàries registrades a l’aplicació, sempre entorn a qüestions relacionades amb la diversitat funcional.

El projecte contempla al desenvolupament i manteniment correctiu i preventiu de l’aplicació web adaptada Alteucostat, per fer-la servir tant a navegadors web d’escriptori com a dispositius mòbils.

        

Objectius


Objectius generals
  • Empoderar les persones amb diversitat funcional i a les seves famílies.
  • Millorar de forma contínua els serveis públics i els recursos per la diversitat funcional.
  • Donar visibilitat a la diversitat funcional a la societat.

 

Objectius específics
  • Crear un espai digital de trobada i relació centralitzat amb la diversitat funcional, adreçat a les persones amb discapacitat, els seus familiars, les entitats i serveis de l’àmbit i, alhora, els Serveis Públics.
  • Preveure i anticipar les necessitats socials que es detectin, mitjançant l’anàlisi dels indicadors de l’aplicació.

 

Fases


El projecte, des del seu inici fins a la seva consolidació entre la ciutadania, es desplega principalment en cinc fases:

  • Fase de disseny: fase de redacció del projecte. Codirecció entre el Servei d’Informàtica i el Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament. En aquesta fase també es contemplen algunes sessions amb les entitats socials, els serveis de l’àmbit de la diversitat funcional i l’OADF per recollir els seus suggeriments, amb la finalitat de crear un projecte al màxim d’operatiu per a les persones usuàries. Alhora, es contempla el treball, coordinat amb el Servei de Comunicació de l’Ajuntament, sobre la campanya de disseny i imatge corporativa del projecte, que respongui els requisits i característiques de la pròpia línia de l’Ajuntament.
  • Fase de concurs i licitació: fase de publicació i exposició pública dels plecs tècnics i l’informe de necessitats del projecte. Recepció de les propostes de les diferents empreses interessades des de l’àmbit privat.
  • Fase de formació: una vegada hi hagi empresa adjudicatària, es contempla una bossa d’hores sobre formació de la funcionalitat del projecte a diferents nivells: a les persones administradores del projecte, a les persones de referència de les diferents entitats i serveis de l’àmbit de la diversitat funcional, així com a la mateixa tècnica de l’OADF.
  • Fase de divulgació: per donar a conèixer el projecte es fa necessària aquesta fase, que ha de proporcionar les eines informatives a les persones amb discapacitat i a les seves famílies, així com al conjunt de la ciutadania per si hi vol formar part.
  • Fase d’implementació: l’app entra en funcionament de cara a la ciutadania amb totes les persones implicades per al seu desenvolupament.

  

Logos Next Generation - MITMA

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0