Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Enganxa't al 360 Rubí es renova com a Ciutat Amiga de la Infància durant el període 2021-2025. Compartint objectiu i repte, el carnet Rubí 360 promou activitats educatives gratuïtes per a tots els rubinencs i les rubinenques en edat escolar i generaroportunitats de viure i aprendre a la ciutat, a temps complet, i més enllà de l’escola. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Enganxa't al 360

Rubí es renova com a Ciutat Amiga de la Infància durant el període 2021-2025. Compartint objectiu i repte, el carnet Rubí 360 promou activitats educatives gratuïtes per a tots els rubinencs i les rubinenques en edat escolar i generaroportunitats de viure i aprendre a la ciutat, a temps complet, i més enllà de l’escola.

El carnet Rubí 360 i la seva programació treballen competències pedagògiques d’educació primària en espais i equipaments diversos de la ciutat, i sempre en horari extraescolar i de lleure familiar.

La proposta planteja sumar esforços com a Ciutat Educadora i comptar progressivament amb la complicitat de la xarxa educativa de la ciutat per incrementar en volum i qualitat les activitats del carnet.

Enganxa’t al 360 convida també a les entitats, associacions, comerços, empreses i diferents serveis i recursos de la ciutat que s’adhereixin al programa i puguin oferir una activitat de lleure educatiu a la ciutadania.

 

Què és el 360? Què suposa tenir el carnet?


El 360 de Rubí és un projecte de creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora de l’escola per a infants de 6 a 12 anys, que canalitza i connecta tota la potència educativa del territori. 

La seva metodologia es basa en els anomenats carnets 360 d’aprenentatge (learning passports), que fan que des d’un determinat territori s’animi i se celebri la participació en activitats extracurriculars obertes a tots els infants, independentment de l’origen social, per tal d’ampliar la igualtat d’oportunitats educatives i generar una xarxa educativa de lleure inclusiu. L'infant obté el carnet gratuïtament en el moment de fer la primera activitat que li permet obtenir adhesius.
 

Quins són els reptes de l’Educació 360?


 1. LEARNING BY DOING (‘aprendre fent’)
 2. EQUITAT (igualtat d’oportunitats)
 3. XARXA EDUCATIVA (connectar amb recursos existents generadors de temps educatiu)
 4. TREBALL COL·LABORATIU

 

Quines oportunitats educatives ofereix?


Per cada activitat realitzada, s’enganxa mitja competència al carnet (adhesiu en forma hexagonal) i es pot completar fins a gaudir d’un total de divuit activitats educatives (dues per cada competència).

ENGANXA’T L’OPORTUNITAT D’APRENDRE...

COMPETÈNCIES EDUCATIVES - nou adhesius del carnet

 1. TECNOLOGIA I MÓN DIGITAL
 2. NOMBRES I LLETRES
 3. IGUALTAT
 4. TERRA I CIÈNCIA
 5. ARTS, CULTURA I DISSENY
 6. ESPORTS I BENESTAR
 7. LLEURE I JOCS
 8. COMUNITAT I PARTICIPACIÓ
 9. TRANSICIÓ ECOLÒGICA

 

Com formar part de l’Aliança 360?


Les entitats socials i culturals, les associacions veïnals, els comerços i els serveis de la ciutat es poden adherir a l’Aliança Educativa 360 aportant oportunitats educatives concretades i acordades per a la programació.

 • L’Ajuntament ofereix suport en el disseny, la difusió de l’activitat i el reconeixement públic d’aquesta col·laboració com a entitat adherida.
 • Les activitats hauran de respondre a una de les nou competències pedagògiques esmentades del carnet i ser informades i/o planificades conjuntament amb el Servei d’Infància i Educació de l’Ajuntament per tal de donar resposta als reptes que planteja el projecte

 

Disposem del servei i l’equip de suport per descriure i dissenyar les activitats i per oferir orientació, informació i difusió de la xarxa aliança educativa.

 

Descobreix les activitats 360!