Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació en drets humans, pau i solidaritat Des de fa anys, l’Ajuntament de Rubí desenvolupa activitats de sensibilització adreçades a tota la ciutadania i activitats d’educació per la pau i els drets humans dirigodes als infants i joves. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Educació en drets humans, pau i solidaritat

Des de fa anys, l’Ajuntament de Rubí desenvolupa activitats de sensibilització adreçades a tota la ciutadania i activitats d’educació per la pau i els drets humans dirigodes als infants i joves.

L’educació per al desenvolupament és una línia estratègica del Pla Director de Cooperació per al Desenvolupament. L'objectiu és millorar l’impacte de la política de cooperació a Rubí, promoure el lideratge dels diferents agents, impulsar l’adhesió ciutadana a la política municipal de cooperació i generar cohesió social en clau de justícia i solidaritat.

 

Ciutats educadores


Rubí forma part de la Xarxa Ciutats Educadores i a la web del Banco Internacional de Documentación de Ciudades Educadoras hi ha publicades diverses bones pràctiques de Rubí. 

 

Ciutats Defensores dels Drets Humans


El 2018, Rubí va adherir-se al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans gestionat pel Fons Català de Cooperació i la Comissió Catalana d’Ajut al Refugiat (CCAR), que consisteix en convidar durant una setmana a diferents activistes defensors dels drets humans d’arreu del món perquè facin xerrades de sensibilització a estudiants dels INS de la ciutat. A través d’aquest projecte, Rubí forma part d’una xarxa d'una trentena de municipis catalans que impulsen el treball en educació pels drets humans als centres educatius.

 

Altres activitats


Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, el mes de desembre es desenvolupen, en col·laboració amb la Sindicatura de Greuges de Rubí i amb altres entitats del municipi, un seguit d’activitats per a la sensibilització vers la promoció dels drets humans. Amb les diferents propostes plantejades, cada any s’intenta arribar a diferents sectors de la població. Per això s'organitzen conta-contes pels més petits, exposicions per tots el públics, conferències, etc.

Per últim, durant bastants anys s’ha realitzat la Festa de la Diversitat de Rubí, com a espai de trobada i reflexió intercultural. L'any 2017 es van portar les accions interculturals als barris a través del projecte Rubí Acció Intercultural, amb la idea de realitzar sensibilització d’un públic més divers. També s'ha aprofitat el marc de la Festa Major, que compta amb molta afluència de públic, per realitzar accions de sensibilització en escenaris molt concorreguts.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0