Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projectes de cooperació L’Ajuntament de Rubí contribueix, a través del seu pressupost de cooperació, a la reducció de les desigualtats i la cerca d’una major justícia social per a les poblacions i comunitats dels països empobrits. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Projectes de cooperació

L’Ajuntament de Rubí contribueix, a través del seu pressupost de cooperació, a la reducció de les desigualtats i la cerca d’una major justícia social per a les poblacions i comunitats dels països empobrits.

El Pla Director 2022-2026 estableix una priorització sectorial que representa una fórmula no només per concentrar l’impacte de l’AOD rubinenc ─sobretot les convocatòries de subvencions a projectes de cooperació i sensibilització─, sinó també una guia per les intervencions en cooperació directa o concertada impulsades per la pròpia administració municipal. Igualment, en clau dels ODS, la priorització permet identificar resultats concrets i tangibles que serveixin per sumar a l’aposta municipal pels ODS.

El Pla Director 2022-2026 s’articula a partir de sis objectius estratègics amb els seus corresponents objectius específics, connectats amb el desenvolupament sostenible, sota l’enfocament de gènere i basat en els drets humans: 

  • Drets humans de les dones
  • Drets civils i polítics
  • Drets econòmics, socials i culturals
  • Sostenibilitat ambiental i lluita contra el canvi climàtic
  • Governança i poder local
  • Cultura de Pau i no violència

Es prioritza geogràficament els països amb un Índex de Desenvolupament Humà-IDH baix ─països de l’Àfrica Sudsahariana─ i els territoris i països amb ciutats agermanades.

L'any 2022, a través de la convocatòria de projectes de cooperació internacional, que comptava amb una partida de 82.000 euros, s’han subvencionat un total de 9 projectes de cooperació a Níger, Senegal, Equador, Ghana, Moçambic, Perú, Moçambic i Sàhara Occidental.

  Accedeix a les bases de subvencions.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
5