Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entitats de cooperació Arran de l’avaluació de la política de cooperació de Rubí per al període 2012-2016 es va identificar la necessitat de repensar els mecanismes de participació de les entitats de cooperació en el seguiment i l’execució de la política de cooperació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Entitats de cooperació

Arran de l’avaluació de la política de cooperació de Rubí per al període 2012-2016 es va identificar la necessitat de repensar els mecanismes de participació de les entitats de cooperació en el seguiment i l’execució de la política de cooperació.

Per això, a més d’actualitzar el Reglament del Consell Municipal de Cooperació, es va impulsar la creació de dos grups de treball: el Grup Migracions i Drets Humans i el Grup Desplegament del Pla director.

 

Grup Migracions i Drets Humans


Aquest grup s’orienta sobretot a les entitats de Rubí vinculades a població migrada. L’objectiu de les reunions és fer un acompanyament de les entitats per tal que puguin dissenyar accions de sensibilització amb major impacte i caràcter educatiu. Estem parlant d’accions que alguns cops seran subvencionables (convocatòria de sensibilització) i d’altres no (Fira del Joc). Aquest grup es coordinarà amb la comissió cooperació-joventut per tal de preparar la programació de la Festa Major a la plaça.

En el marc de la commemoració del Dia de la Persona Migrant 2020, “Mirades i visions entorn de la interculturalitat” dinamitzat pel Centre d’Estudis Africans i Interculturals va reflexionar sobre la necessitat de treballar cap a un model social basat en la interculturalitat que permeti la interacció respectuosa entre cultures. El vídeo mostra els testimonis de rubinencs i rubinenques que han migrat: Yaya Kadialy Badji de l’Associació de Residents de Mandegane, Aissatou Konte de l’Associació Catalanosenegalesa per la Cooperació i la Promoció Social i Cultural (ACSPROSC), Sidy Sagna Sadio de l’associació Oudiodial per l’ajuda social i mútua i Anwar Sadat El Maimouni de l’Associació Rubí Sociocultural i Integració (ARSI). 

 

Grup Desplegament del Pla director


Per la seva banda, aquest altre grup busca socialitzar els continguts del Pla director (objectius, prioritats i àrees d’intervenció, impuls de l’Educació per al Desenvolupament, enfocament de drets humans, agermanament, cooperació tècnica, comunicació, etc.).

L’objectiu és generar un major impacte de la política de cooperació i fomentar el treball en xarxa i les aliances entre les entitats. En concret, es busca actualitzar els agermanaments, fer una diagnosi de les necessitats formatives en EPD, la revisió de la Guia Educativa i l’impuls de l’Aprenentatge Servei, i fomentar les accions de sensibilització associades als projectes de cooperació.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1