Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agermanaments Un dels objectius que planteja el Pla director 2017-2020 passa per actualitzar els agermanaments amb altres pobles i ciutats. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Agermanaments

Un dels objectius que planteja el Pla director 2017-2020 passa per actualitzar els agermanaments amb altres pobles i ciutats.

En aquesta línia, s’ha decidit reactivar l’agermanament amb la daira de Guelta, iniciat el 1994, a petició del Consell Municipal de Cooperació.

Des de la dissolució de Rubí amb el Poble Sahrauí, el municipi deixa d’acollir els nens sahrauís del programa Vacances en Pau fins l’estiu de 2017, en què l’entitat Rubí Solidari reprèn la iniciativa.

Rubí és membre de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS). Des de l’Ajuntament, s’han fet aportacions a les campanyes d’emergència que impulsa el Fons Català de Cooperació i s’ha participat a les diferents missions a terreny.

El maig de 2018, dues representants tècnico-polítiques de l’Ajuntament van participar en un visita als campaments, que va servir per conèixer la situació actual i identificar possibles línies d’intervenció. Es van fer reunions amb els responsables de l’Escola d’Art i l’Escola de Cinema de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i es van recollir propostes que després es van traslladar a l’Escola d’Art i Disseny edRa de Rubí i l’Institut La Serreta.

Aquestes propostes s’han plasmat en la realització de l’exposició Sàhara visible, inaugurada al Celler el 14 de març de 2019, i un viatge de la tècnica de cooperació als campaments sahrauís el juny de 2019 per explorar la possibilitat d’impulsar unes pràctiques de cicles formatius d’Integració social amb alumnes de l’INS La Serreta.

 

 Consulta els diferents municipis amb qui està agermanada la ciutat de Rubí.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
2