Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projectes Aprenentatge Servei (APS) en clau de drets humans, pau i solidaritat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Projectes Aprenentatge Servei (APS) en clau de drets humans, pau i solidaritat

L'Aprenentatge Servei (APS) és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte a través del qual les persones participants es formen en drets humans, pau i solidaritat; treballen sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo i realitzen un servei o acció de sensibilització per la comunitat.

Des de l'Àmbit de Ciutadania, i en el marc de les activitats d'Educació en Drets Humans i per la Pau que es realitzen als centres educatius de Rubí, es fomenta i dona suport a projectes d'Aprenentatge i Servei on:

• Els nois i noies desenvolupen actituds i valors en defensa d'un món més just i equitatiu.
• Els centres educatius i les entitats treballen en xarxa i estableixen noves aliances.
• La comunitat educativa, l'entorn i les persones participants s'enriqueixen amb aquest tipus de pràctiques transformadores.

Els projectes APS als que s'han donat suport són:
Derruïm Murs, construïm Pau! amb la participació d'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut l'Estatut (curs 2018-2019) i de l'Institut Torrent dels Alous (curs 2019-2020), i amb la col·laboració de Grup Eirene.
Biblioteca Humana amb la participació d'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut La Serreta, i amb la col·laboració de Fundació UniPau, des del curs 2018-2019 fins ara.
Ara Art + Drets dels Infants amb la participació d'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Duc de Montblanc i de 5è de primària de l'Escola Montessori, amb la col·laboració de Grup Eirene i de l'Escolar d'Art i Disseny edRa (curs 2020-2021).

Ara Art + Drets dels Infants


Aquest vídeo forma part del procés d’aprenentatge entorn als Drets dels Infants protagonitzat per alumnat de 5è de primària de l’Escola Montessori i de 4t d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc.

Compta amb la col·laboració de l'escola d’Art i Disseny edRa i el Grup Eirene i amb el suport del Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona.

La proposta ha culminat amb una pintada d’un mural dins de l’Escola Montessori per part de l’alumnat de secundària de l’Institut del Duc de Montblanc, dissenyada conjuntament per l’alumnat protagonista.

Biblioteca Humana


Aquest vídeo forma part del procés d’aprenentatge entorn a la diversitat i la no discriminació protagonitzat per alumnat de 4t d’ESO de l’Institut La Serreta. 

Compta amb la col·laboració de la Fundació Internacional de la Pau (UNIPAU) i amb el suport del Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona. El servei final tindrà lloc el 18 de maig amb una activitat a l’Ateneu organitzada per l’alumnat protagonista amb la col·laboració de persones que participaran com a “llibres humans” donant testimoni de les seves experiències.


T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0