Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projectes Aprenentatge Servei (APS) en clau d’Educació per a la Ciutadania Global https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Projectes Aprenentatge Servei (APS) en clau d’Educació per a la Ciutadania Global

L’Aprenentatge Servei (APS) és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual les persones participants:

 • es formen en drets humans, pau i solidaritat,
 • treballen sobre necessitats reals de l’en­torn amb l’objectiu de millorar-lo, i
 • realitzen un servei o acció de sensibilització cap a la seva comunitat.

Des de l’Àmbit de Ciutadania, i en el marc de les activitats d’Educació per a la Ciutadania Global que es realitzen en el centres educatius de Rubí, es fomenta i dona suport a projectes d’Aprenentatge i Servei on:

 • Els nois i noies desenvolupen actituds i valors en defensa d’un món més just i equitatiu.
 • L’alumnat participant dissenya, organitza i realitza una activitat final de sensibilització que forma part de l’assignatura de Servei Comunitari juntament amb el procés d’aprenentatge.
 • Els centres educatius i les entitats treballen en xarxa i estableixen noves aliances.
 • La comunitat educativa, l’entorn i les persones participants s’enriqueixen amb aquest tipus de pràctiques transformadores.

Els projectes APS als que s'han donat suport són:

 • Derruïm Murs, construïm Pau! amb la participació d'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut l'Estatut (curs 2018-2019) i de l'Institut Torrent dels Alous (curs 2019-2020), i amb la col·laboració de Grup Eirene.
 • Biblioteca Humana amb la participació d'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut La Serreta, i amb la col·laboració de Fundació UniPau, des del curs 2018-2019 fins ara.
 • Ara Art + Drets dels Infants amb la participació d'alumnat de 4t d'ESO de l'Institut Duc de Montblanc i de 5è de primària de l'Escola Montessori, amb la col·laboració de Grup Eirene i de l'Escolar d'Art i Disseny edRa (curs 2020-2021)
 • Ara Art + Diversitats amb la participació d’alumnat de 4rt d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc i de 6è de primària de l’Escola Montessori, amb la col·laboració de Fundació Akwaba i de l’Escolar d’Art i Disseny edRa (curs 2021-2022).

Biblioteca Humana


Aquests dos vídeos formen part dels procés d’aprenentatge entorn a la diversitat i la no discriminació protagonitzat per 2 grups d’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut La Serreta durant els cursos 2020-2021 i 2021-2022. 

Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Internacional de la Pau (UNIPAU) i amb el suport del Servei de Cooperació de l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona. Enguany el servei comunitari final va tenir lloc el 18 de maig amb una activitat a l’Ateneu organitzada per l’alumnat protagonista amb la col·laboració de persones que participaran com a “llibres humans” donant testimoni de les seves experiències i la participació de la resta d’alumnat de 4rt d’ESO de l’Institut La Serreta i d’alumnat de l’Institut J.V Foix convidat com a “persones lectores”.

2020-2021

2021-2022

Ara Art + Drets dels Infants


Aquest vídeo forma part del procés d’aprenentatge entorn als Drets dels Infants protagonitzat per alumnat de 5è de primària de l’Escola Montessori i d’alumnat d’Educació Visual i Plàstica de 4t d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc durant el curs 2020-2021.

Va comptar amb la col·laboració de l'escola d’Art i Disseny edRa i el Grup Eirene i amb el suport del Servei de Cooperació de l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona.

El servei comunitari va culminar amb una pintada d’un mural dins de l’Escola Montessori per part de l’alumnat de secundària de l’Institut del Duc de Montblanc, dissenyada conjuntament per l’alumnat protagonista.

Ara Art + Diversitats


Aquest vídeo forma part del procés d’aprenentatge entorn a les Diversitats protagonitzat per alumnat de 6è de primària de l’Escola Montessori i d’alumnat d’Educació Visual i Plàstica de de 4t d’ESO de l’Institut Duc de Montblanc durant el curs 2021-2022.

Ha comptat amb la col·laboració de Fundació Akwaba i l'escola d’Art i Disseny edRa i amb el suport del Servei de Cooperació de l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona.

El servei comunitari va culminar amb una pintada d’un mural dins de l’Escola Montessori per part de l’alumnat de secundària de l’Institut del Duc de Montblanc, dissenyada conjuntament per l’alumnat protagonista.

Rubí integra totes les diversitats


Aquest vídeo forma part del procés d’aprenentatge entorn a les diversitats protagonitzat per alumnat de les activitats extraescolars, tant joves com adults, de l'escola d’Art i Disseny edRa durant el curs 2021-2022.

Aquest projecte va sorgir d’una proposta inicial de l’entitat Rubí Acull i ha comptat amb la col·laboració de Grup Eirene i amb el suport del Servei de Cooperació de l’Ajuntament de Rubí.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0