Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bonificacions, ajudes i subvencions Existeixen diferents fórmules per ajudar a les empreses per emprendre el camí cap a la mobilitat sostenible. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Bonificacions, ajudes i subvencions

Existeixen diferents fórmules per ajudar a les empreses per emprendre el camí cap a la mobilitat sostenible.

Bonificacions fiscals


Si tens un vehicle censats al municipi de Rubí i amb distintiu ambiental ZERO o ECO de la Direcció General de Trànsit, pots demanar la bonificació en l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) contemplada en l’Ordenança fiscal núm. 5.

Distintius ambientals de la DGT
Els vehicles que disposin de l'etiqueta ZERO de la Direcció General de Trànsit tindran una bonificació del 75% sobre la quota, mentre que els vehicles que disposin de l'etiqueta ECO, tindran una bonificació del 50% sobre la quota.


Cal fer la sol·licitud de forma expressa a l’Organisme de Recaptació i Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT)

  • Opció 1: Via telemàtica amb certificat digital: cal presentar un escrit al registre de l’Oficina de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona (ORGT) > Tràmits i pagaments > Presentació d’escrits al Registre > Escrits sobre tributs i multes gestionats per l’ORGT > Presentació d’instàncies o recursos de tributs
  • Opció 2: Presencialment, sol·licitant cita prèvia (només per a persones físiques)

 

Ajudes i subvencions


Fins al 31 de juliol de 2024 es poden demanar les ajudes establertes en el Pla MOVES III, impulsat per l'IDAE (Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético) i gestionat per l'ICAEN (Institut Català de l'Energia)

Les actuacions subvencionables són les següents:

  • Actuació 1: adquisició de vehicles d'energies alternatives.
  • Actuació 2: implantació d'infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics.

Consulta tota la informació relacionada amb el MOVES III, així com els enllaços per realitzar la tramitació de la sol·licitud.

 

Moves III

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
2