Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Foment del transport públic L'Ajuntament i RubíBus estan adoptant totes les mesures al seu abast per garantir la seguretat dels viatgers a l'hora d'utilitzar el transport públic urbà. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Foment del transport públic

L'Ajuntament i RubíBus estan adoptant totes les mesures al seu abast per garantir la seguretat dels viatgers a l'hora d'utilitzar el transport públic urbà.

Actualment, RubíBus funciona amb les freqüències de pas i horaris habituals ─durant l'estat d'alarma per contenir la Covid-19, el servei es va reduir, adaptant-se a la demanda real d'aquell moment─.

Rubí aposta per una mobilitat sostenible i l'ús del transport públic, en detriment del vehicle privat, és una de les peces clau per aconseguir aquest objectiu. En aquest sentit, des de l'administració local s'insta als rubinencs i rubinenques a fer servir RubíBus i es recorda que s’estan adoptant totes les mesures per garantir la seguretat dels viatgers: els autobusos es desinfecten diàriament,es manté vigent la limitació de dues persones per metre quadrat en el cas dels passatgers que viatgen drets i es reparteixen mascaretes a aquelles persones usuàries que no en tenen.

 

Certificació AENOR


L’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) ha reconegut les mesures sanitàries preses als vehicles de RubíBus. L’agència ha lliurat un certificat a la companyia Avanza, que gestiona el servei d’autobús urbà a la ciutat, que reconeix "les bones pràctiques contra la Covid-19". D’aquesta manera, s'ha convertit en la primera companyia de transport de passatgers de l’Estat, juntament amb ALSA, en rebre la certificació pel seu protocol d’actuació davant la Covid-19.

RubíBus ha implantat un sistema de neteja i desinfecció diari als seus combois des del primer dia de la declaració de l’estat de l’alarma. Aquestes mesures s’han anat incrementant a mesura que s’ha anat recuperant el nombre d’usuaris en les diferents fases de desconfinament.

 

Mesures de neteja i desinfecció


La neteja diària dels vehicles de RubíBus es realitza amb productes detergents desinfectants i clorats de gran capacitat netejadora i poder desinfectant, que són utilitzats habitualment en l'àmbit sanitari i hospitalari. De fet, la formulació dels productes confereix una gran estabilitat al contingut d'hipoclorit, que unit a la seva alta concentració, els fa especialment adequats per a aquest tipus de neteja i desinfecció. Es tracta de productes amb efectes bactericides, fungicides, esporicides i virucides, que compleixen les normes UNE-EN 13697, UNE-EN 13704 i UNE-EN 14476, entre d’altres. Paral·lelament, la informació mediambiental està certificada amb núm 932.294 ISO 9.001 i nº 653.269 ISO 14.001. Aquests productes eliminen la brutícia i els focus de gèrmens, no deixen residus i no produeixen olors o emanacions molestes pels viatgers.

Tot i que el pla de neteja es realitza diàriament a tota la flota, RubíBus ha reforçat la neteja i desinfecció d’aquells punts més susceptibles de contacte directe tant per part de les persones usuàries del servei com dels conductors i conductores dels vehicles, com ara vidres, barres, agafadors, seients, volants i pupitres. Addicionalment, tots els autobusos reben, també diàriament, un tractament especial interior d'ozonització de 20 minuts de durada, homologat i adequat per a la destrucció diària de virus, bacteris, fongs i microorganismes.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0