Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Illa de vianants Des de fa uns anys, Rubí treballa per disposar d’un entorn urbà de qualitat, accessible, segur i sostenible. https://www.rubi.cat/ca/temes/mobilitat/illa-de-vianants/illa-de-vianants/@@images/image/preview

Illa de vianants

Des de fa uns anys, Rubí treballa per disposar d’un entorn urbà de qualitat, accessible, segur i sostenible.

Alguns dels carrers i vies que anteriorment eren carrers de passar ─per a la circulació de vehicles─ actualment són carrers d’estar ─carrers pacificats amb prioritat pels vianants─. 

Les illes de vianants són un conjunt de carrers en què l’accés és reservat als vianants i on aquests disposen de prioritat a l’hora de circular, davant de qualsevol tipus de vehicle. Aquestes vies que donen prioritat a la circulació de vianants tenen una funció fonamentalment social de suport a les relacions socials, a l’activitat del comerç local i al gaudi de la ciutadania en general. 

Rubí és reconeguda per Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància pel seu compromís en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels infants. I recuperar el carrer perquè els nens i nenes hi puguin jugar i passejar amb seguretat està en sintonia amb aquesta voluntat. 

 

Quins carrers formen part de l'illa de vianants?


Des de principis de juliol de 2017, la zona de l’illa de vianants formada pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró funciona les 24 hores cada dia de la setmana i s’ha ampliat l’illa al c. Doctor Robert, pl. Pere Aguilera, c. Narcís Menard, c. Unió i c. Terrassa (del núm. 1 al 27 i del 2 al 22).

Paral·lelament, també s’ha habilitat un espai amb prioritat pels vianants a la zona de la pl. Onze de Setembre, concretament, al tram del c. Garcia Lorca entre els c. Magí Raméntol i Llobateras i al c. Magí Raméntol, entre els c. Garcia Lorca i Cal Gerrer. 

Consulta més informació sobre aquesta ampliació

 

Illa de vianants_imatge plànol general_ok

 

Qui pot accedir a l'illa?


  • Totes les persones residents empadronades a la zona restringida
  • Els llogaters d’un habitatge, d’un garatge o d’un local comercial a la zona restringida
  • Els titulars d’un habitatge, d’un garatge o local comercial a la zona restringida
  • Els residents i llogaters amb atenció familiar per dependència
  • Aquelles persones que ho necessitin i que presentin una sol·licitud d’autorització temporal i excepcional. Ho hauran de comunicar i justificar de manera presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania o a través de l’adreça de correu electrònic illa@ajrubi.cat amb un màxim de 24 hores anteriors o posteriors a l’entrada a l’illa

 

Com i on es pot sol·licitar l'acreditació de pas?


En aquest apartat trobaràs tota la informació relativa a la sol·licitud d'acreditacions de pas.

 

Quin itinerari he de seguir per arribar a casa meva o al meu comerç?


En aquest apartat pots consultar la relació de carrers inclosos a l'illa de vianants i els diferents itineraris per accedir-hi. 

 

Normes de circulació a l'illa de vianants


  • Els vianants tenen sempre prioritat davant els vehicles.

  • La velocitat de circulació màxima autoritzada per l'interior de l’illa de vianants és de 10 Km/h.

  • Els vehicles autoritzats poden encotxar i desencotxar persones i/o mercaderies sempre que no dificultin el trànsit i durant el temps mínim necessari per fer-ho. 

 

Càrregues i descàrregues


Qui les pot utilitzar?
Només camions, furgonetes i vehicles comercials, el temps mínim imprescindible per fer la càrrega i descàrrega.

Quins dies i a quines hores?
De dilluns a divendres, de 7.30 a 11 h i de 15 a 16 h; i dissabtes, de 7.30 a 11 h. 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0