Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) Els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) són dispositius elèctrics que permeten el desplaçament dels i les usuàries per la ciutat, com ara patinets, rodes i plataformes elèctriques, segways, hoverboards... https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Vehicles de Mobilitat Personal (VMP)

Els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) són dispositius elèctrics que permeten el desplaçament dels i les usuàries per la ciutat, com ara patinets, rodes i plataformes elèctriques, segways, hoverboards...

Vehicles de Mobilitat Personal

 

Aquest tipus de vehicles, en alguns casos, tenen una massa superior a la de les persones i es mouen a major velocitat que els vianants.

La coexistència dels VMP amb les persones que circulen a peu pot suposar situacions de risc. Cal tenir en compte que els vianants caminem a una velocitat mitjana d’entre 5-6 km/h, mentre que alguns d’aquests vehicles poden superar els 25 km/h.

Per aquest motiu, està prohibida la circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) per les zones de vianants i les voreres, tal com recull el Reglament General de Circulació.

Si circules amb un d’aquests vehicles i has de passar per l’illa de vianants, has de baixar i caminar empenyent el VMP al teu costat. 

Els vianants tenen prioritat. Entre tots i totes, respectem les normes.

 

Civisme i mobilitat segura

 

Civisme i mobilitat segura

T'ha estat útil aquesta pàgina?

13
15