Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla director de la bicicleta i vehicles de mobilitat personal de Rubí 2021-2027 Aquest Pla és el full de ruta a seguir els propers sis anys pel que fa a la promoció de la mobilitat amb bicicleta i amb vehicles de mobilitat personal (VMP). https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Pla director de la bicicleta i vehicles de mobilitat personal de Rubí 2021-2027

Aquest Pla és el full de ruta a seguir els propers sis anys pel que fa a la promoció de la mobilitat amb bicicleta i amb vehicles de mobilitat personal (VMP).

Què és i per a què serveix el Pla


L’objectiu del Pla director de la bicicleta, després d’analitzar en profunditat l’oferta i la demanda de la mobilitat ciclista i dels vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat, és impulsar la mobilitat en bicicleta (tant convencional com elèctrica) i els VMPs com a modes de mobilitat quotidiana a Rubí.

El Pla fixa una quota modal objectiu del 5% del total de desplaçaments en dia feiner a l’horitzó 2027.

Per tal d’assolir aquest objectiu, el pla desenvolupa 4 eixos d’actuació, que recullen un total de 24 propostes per desenvolupar al llarg dels 6 anys de vigència del pla.

  1. Infraestructura: xarxa ciclable bàsica, xarxa d’aparcaments, intermodalitat amb el transport públic i serveis de bicicletes.
  2. Serveis: biciempresa, ciclologística, etc.
  3. Promoció: difusió, educació i formació, motivació i fidelització.
  4. Gestió: normativa, control, manteniment, seguiment d’indicadors i participació.

El pressupost (orientatiu) del pla és de 7.995.312 euros, programats en dues fases. La fase 1 contempla una inversió de 2,5 milions d'euros en els propers 6 anys. En aquesta fase es contempla el desenvolupament d’itineraris perimetrals a l’illa de vianants, itineraris nord-sud, avinguda de l’Estatut, eix FGC, connexions av. Estatut – Centre i polígons d’activitat econòmica.

Les propostes recollides són de caràcter orientatiu i en cap cas tenen la consideració de projectes executius. Per a cada actuació serà necessari l’anàlisi detallat del servei municipal corresponent i/o del projecte constructiu.

 

Aprovació del Pla


L’any 2017, l’Ajuntament de Rubí va impulsar la redacció del Pla de mobilitat urbana sostenible (aprovat inicialment al juny del 2019 i, definitivament, al juliol del 2020). Una de les fitxes d’actuacions previstes i contingudes dins d’aquest pla, com a compromís a assolir, és l’elaboració del Pla director de la bicicleta (actuació B1).

Al setembre de 2020 es va iniciar la redacció del Pla director de la bicicleta i vehicles de mobilitat persona (VMP), a càrrec de l’empresa VAIC MOBILITY SLU. Durant l’últim trimestre del 2020 i el primer semestre del 2021, l’empresa contractada, conjuntament amb els serveis tècnics municipals, han elaborat el document.

El 22 de setembre de 2021, el Pla es va aprovar a la Junta de govern local. 

 

Documents del Pla


La documentació disposa de 4 blocs: antecedents (1), anàlisi i diagnosi (2), objectiu (3) i proposta (4).

T'ha estat útil aquesta pàgina?

3
0