Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aparcament Rubí és una de les ciutats amb més places d’aparcament gratuïtes de tot el Vallès. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Aparcament

Rubí és una de les ciutats amb més places d’aparcament gratuïtes de tot el Vallès.

Actualment, el nombre de places d’estacionament a la via pública i d’ús públic a Rubí ascendeix a 24.300, aproximadament. S’hi sumen les places d’ús privat fora de la via pública ubicades als més de 4.000 guals.

La ràtio rubinenca és de 0,30 places d’aparcament/habitant, per sobre d’altres municipis, com Vilanova i la Geltrú (0,26 places/habitant), Girona (0,25 places/habitant), Mollet del Vallès (0,19 places/habitant) o Sant Feliu de Llobregat (0,17 places/habitant).

Rubí disposa de diverses tipologies d’aparcament: aparcament lliure no regulat ─estacionament per a turismes i aparcaments per a motocicletes d’ús públic sense regulació horària i/o tarifària─, aparcament regulat ─zona taronja, aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) i altres aparcaments reservats per a Policia Local, Correus, etc.─, aparcament fora de la via pública d’ús públic i places d'estacionament que permeten la recàrrega elèctrica dels vehicles.

 

Aparcament regulat

L'estacionament regulat a la via pública és una solució de mobilitat urbana amb la qual es pretén facilitar una millor circulació dels vehicles per la ciutat, així com compartir les places d'aparcament disponibles entre el major nombre de veïns i visitants.

Recàrrega elèctrica

Des de fa anys, Rubí Brilla promou el vehicle elèctric com l'opció de vehicle privat més sostenible, sempre que no es tinguin altres opcions millors per moure's: anar a peu, en bicicleta o en transport públic.