Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noves places interiors Amb la voluntat d'enfortir i potenciar el caràcter peatonal de l’illa de vianants, s'han habilitat dues petites places interiors al carrer de Maximí Fornés, d’ús exclusiu per a les persones que circulen a peu. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Noves places interiors

Amb la voluntat d'enfortir i potenciar el caràcter peatonal de l’illa de vianants, s'han habilitat dues petites places interiors al carrer de Maximí Fornés, d’ús exclusiu per a les persones que circulen a peu.

Aquests nous espais es concentren als següents trams: 

 • Entre la plaça de Catalunya i el carrer de la Riera
 • Entre el carrer de Sant Joan i el carrer de Torrijos

Diverses jardineres, col·locades estratègicament, limiten el pas dels vehicles per aquests espais. L’objectiu és seguir avançant cap a una major pacificació de l’illa de vianants, amb la voluntat que els i les vianants siguin els protagonistes dels carrers i que aquests es converteixin en llocs de trobada i de joc, d'intercanvi cultural, econòmic i social. 

 

Placeta interior al c. Maximí Fornés, entre c. Sant Joan i c. Torrijos

 

Canvis als itineraris d'accés a l'illa


Aquesta mesura comporta que algunes persones autoritzades a circular per l’illa de vianants hagin hagut de modificar el seu recorregut per accedir als seus garatges i/o comerços:

 • El veïnat del c. Doctor Turró ja no pot accedir a l’illa a través dels carrers Doctor Robert i Maximí Fornés i ho ha de fer pel c. Torrijos.
 • Els veïns i veïnes del tram del c. Maximí Fornés entre pl. Catalunya i c. Montserrat, que fins ara hi arribaven pel c. Doctor Robert, han d’entrar al seu garatge a través del c. Riera i sortir pel c. Maximí Fornés.
 • Les persones residents al c. Montserrat (entre els números 1 i 8) tampoc poden utilitzar, com fins ara, els carrers Doctor Robert i Maximí Fornés i han de circular per l’av. Barcelona i el ps. Francesc Macià.
 • El c. Rafael Casanova (dels números 1 al 9 i del 2 al 4) tampoc pot fer servir el recorregut actual (també per Doctor Robert i Maximí Fornés) i també ho ha de fer per l’av. Barcelona i el ps. Francesc Macià.
 • Les persones que disposen d’un habitatge als carrers Sant Francesc i Sant Ignasi han d’accedir-hi pel c. Riera, en comptes de per l’eix Doctor Robert – Maximí Fornés.
 • I els veïns i veïnes del c. Sant Joan (del número 1 al 16) poden escollir seguir l’itinerari actual, pel c. Riera, o bé utilitzar el mateix c. Sant Joan en sentit contrari, ja que estan autoritzats a fer-ho.

 

D'altra banda, també s'ha modificat el sentit de circulació dels següents carrers:

 • El tram del c. Montserrat entre el pg. Francesc Macià i el c. Maximí Fornés ha passat a ser de baixada. S'ha conservat l’actual zona de càrrega i descàrrega ubicada en aquest tram i s’ha ampliat uns metres més.
 • La pl. Salvador Allende ha passat a ser d’un únic sentit, direcció c. Riera.
 • I també ha canviat el sentit de circulació del tram del carrer de Torrijos entre els carrers de Sant Sebastià i del Doctor Turró, passant a ser una via de pujada, en direcció a l’avinguda de Barcelona.

Malgrat els canvis que s’han implantat, els vehicles que ja estaven autoritzats a circular per l’illa de vianants no han de fer cap gestió per actualitzar el seu permís, només han de tenir en compte els nous itineraris a l’hora de sortir i accedir als seus pàrquings i/o comerços.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0