Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Zona taronja La zona taronja permet estacionar el vehicle de forma gratuïta durant 90 minuts en una de les places d'aparcament senyalitzades amb aquest color. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Zona taronja

La zona taronja permet estacionar el vehicle de forma gratuïta durant 90 minuts en una de les places d'aparcament senyalitzades amb aquest color.

L'1 de febrer de 2021 s'han posat en marxa les noves places d'estacionament de zona taronja. La zona blava (de pagament) L'aparcament a la zona taronja s'ha de gestionar a través de l'app Parkunloadque hi havia fins ara s'ha reconvertit en zona taronja (gratuïta) per afavorir la rotació i maximitzar l’ús de cada plaça d’aparcament sense que això suposi un cost per a les persones usuàries.

Aquesta mesura forma part del Pla de reactivació de ciutat i va en la línia del que marca el Pla de mobilitat urbana sostenible de Rubí. És, per tant, una actuació que s’emmarca en la voluntat d’avançar cap a un model de ciutat amable i sostenible, que fomenti la dinamització del comerç, i que dona resposta a una de les reivindicacions dels i les comerciants locals i de la ciutadania en general.

 

Com funciona la zona taronja?


L’horari de la zona taronja és de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h de dilluns a dissabte. A l'agost, aquest tipus d'estacionament no està regulat. 

Descarrega't l’aplicació Parkunload, disponible per a dispositius Android i iOS, per obtenir el tiquet d’estacionament gratuït. Només hauràs d'indicar l’hora d’arribada i la de sortida. L'ús de l'app permetrà millorar la gestió del servei i garantir la rotació de places. A més, podràs consultar informació en temps real de les places d’aparcament disponibles en zona taronja.

 

Telèfons d'assistència a les persones usuàries de l’estacionament regulat en calçada (zona taronja, zones DUM i zona Mercat) que no disposin de mòbil amb internet o no els funcioni l’app en algun moment determinat:

623 136 106
679 320 659

 

Què permet la zona taronja?
  • Dinamitzar el comerç del barri perquè s'augmenta l'oferta d'aparcament per fer compres o gestions ràpides.
  • Evita cotxes aparcats de llarga durada en zones cèntriques del municipi.
  • Més aparcament pels residents del barri que no tenen plaça, sobretot al migdia o al vespre, quan la zona taronja no està regulada.
  • Reduir el volum de trànsit ja que, amb més rotació d’aparcament, els vehicles no circulen pels carrers una i altra vegada buscant una plaça per aparcar.
  • Reduir els estacionaments indeguts davant de guals, sobre la vorera o en passos de vianants, gràcies al fet que és més fàcil trobar una plaça d'aparcament lliure.

 

Càrrega i descàrrega de mercaderies


A partir de l’1 de febrer de 2021, aquest sistema també s’utilitza en algunes zones de càrrega i descàrrega perimetrals de l’illa de vianants, amb la doble voluntat d’afavorir la rotació de vehicles i de conèixer quin ús se’n fa per poder aplicar millores.

La limitació d’estacionament continua sent de 30 minuts, però l’entrada i la sortida s’han de marcar a través de l’app Parkunload, sempre dins de l’horari de càrrega i descàrrega establert (de dilluns a divendres, de 8 a 14 h i de 17 a 20 h, i dissabtes, de 8 a 14 h).

Les zones on cal fer servir l’app són les següents:

  • C. Prim (pl. Doctor Pearson)
  • C. Cal Gerrer (davant del Mercat)
  • C. Magí Raméntol
  • C. Prat de la Riba (entre el c. Vapor i el c. Cadmo)
  • C. Sant Joan (entre el c. Sant Sebastià i el c. Santa Llúcia)

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

51
24