Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oli de cuina usat L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Oli de cuina usat

L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo.

Encara no tens un Claki?


El Claki és un recipient de plàstic dur i boca ampla, dissenyat especialment per poder-hi abocar l'oli directament de la paella i amb un tap de doble membrana que evita els vessaments indesitjats.

 Si encara no disposes del contenidor Claki, pots demanar-lo als següents punt d'intercanvi (fins a exhaurir existències):* 

 • Associacions veïnals: Can Solà, Sector D, Zona Nord
 • Centre Cívic de Can Fatjó i La Cruïlla, Centre Cívic del Pinar
 • Club Escola de Futbol Can Mir
 • Deixalleria municipal de Cova Solera i deixalleria mòbil
 • Frontó de Can Tapis
 • Fruiteria La Bona Fruita i Sol Fruit Ca n'Oriol
 • Petanca Las Torres
 • Punt Verd del Mercat Municipal

 

On pots portar l'oli de cuina usat?


Guarda l'oli usat i porta'l al punt de recollida

L'oli de cuina que ja no es pot aprofitar, el pots abocar en un recipient i portar-lo a qualsevol de les deixalleries  de la ciutat dins del seu horari d'atenció a la ciutadania.

 Si disposes d'un contenidor Claki, un cop el tinguis ple, a més de les deixalleries el pots portar al punt de recollida més proper i et proporcionaran un altre de buit: 

 • Equipaments municipals: Ajuntament, Biblioteca Mestre Martí i Tauler, Punt Verd del Mercat Municipal, Rubí Forma, Serveis a les persones i Serveis territorials. 

 • Entitats i associacions
  • Associacions veïnals: Ca n'Oriol, Can Solà, Portal de Ca n'Oriol, Sector D, Zona Nord
  • Club Escola de Futbol Can Mir, Crac!, Frontó de Can Tapis, Petanca Las Torres
  • Centre Cívic de Ca n'Oriol i La Cruïlla, Centre Cívic del Pinar

 • Escoles i instituts
  També pots canviar Clakis plens per buits a la comunitat educativa de la que formis part. Participen del projecte totes les escoles i els instituts del municipi. Demana més informació al teu centre educatiu sobre els dies i les ubicacions dels punts de recollida.

 • Establiments comercials
  Bocadillos Martil, Sol Fruit Ca n'Oriol i La Bona Fruita.

  

Troba el punt d'intercanvi més proper

Aquest mapa és interactiu. Pots modificar el zoom i moure't per la seva superfície. Trobaràs informacions adicionals a l'ubicació dels punts clicant sobre ells i obrint el desplegable situat a l'extrem superior esquerra.

 

 

Recuperem i reciclem l'oli amb Rubiclak


El personal de Rubiclak el recollirà i s'encarregarà de què se sotmeti al tractament necessari perquè es recicli convertint-se en biodièsel, un combustible que prové d'un recurs renovable i esdevé menys contaminant que els combustibles fòssils.

El projecte Rubiclak està gestionat per l'Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí (APDIR) que, alhora que contribueix a la recollida selectiva d'aquest residu altament contaminant i evita la contaminació de les aigües, genera llocs de treball per a persones amb diversitat intel·lectual residents a Rubí.

 

  RECORREGUT OLI-01.jpg

 

L'oli abocat al medi natural té un greu impacte ambiental


L'oli vegetal que emprem per cuinar no s’ha de tirar mai per l’aigüera, atès el seu caràcter contaminant i la dificultat que representa eliminar-lo. Quan llencem els olis al clavegueram van a parar a les estacions depuradores d’aigües residuals, perjudicant el seu rendiment, ja que és molt difícil degradar l’oli a les depuradores biològiques. L’oli de cuina genera espumes i elements en suspensió que dificulten la depuració de l’aigua. En cas que l’oli arribés al riu, produiria un impacte molt negatiu en l’ecosistema, ja que es crearia una fina capa superficial sobre els rius, que impedeix els intercanvis gasosos entre l’aigua i l’atmosfera, alterant el medi aquàtic.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

25
2