Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recollida de piles Les piles són residus altament perillosos que necessiten un tractament especial, ja que contenen metalls pesants com el mercuri, el plom o el cadmi. https://www.rubi.cat/ca/temes/medi-ambient/residus/gestio-de-residus/recollida-de-piles-1/recollida-de-piles/@@images/image/preview

Recollida de piles

Les piles són residus altament perillosos que necessiten un tractament especial, ja que contenen metalls pesants com el mercuri, el plom o el cadmi.

Aquests elements són altament contaminants i perillosos pel medi ambient i també per la nostra salut. Si aboquem les piles al medi o les llencem a la resta, aquests metalls poden filtrar-se al terra i arribar a la cadena alimentària, a través d’animals i plantes.

Donat que són molts els objectes que les fan servir com a bateria (l'últim estudi que es va realitzar a Rubí va pesar 8,3 tones en un any) és molt important que segueixin el seu circuit de recollida específic per poder prevenir el seu greu impacte al medi natural. 

 

On pots portar les piles?


Tots els tipus de piles (botó, petaca, alcalines, salines, recarregables...) es poden dipositar a:

  • Deixalleries
  • Entitats i associacions de veïns
  • Escoles, instituts i escoles bressol
  • Dependències municipals (Ateneu, Escardívol, OAC's, RubíForma, La Sala, Torre Bassas, Jutjats, Poliesportius...)
  • Botigues d’aparells elèctrics, joguines,  fotografia, informàtica, ferreteries, rellotgeries i joieries.
  • Altres comerços amb contenidors de piles de Rubinet: supermercats, llibreries, òptiques, benzineres, estancs, agència de viatges...

 

Recorda que també existeixen les piles recarregables! Una alternativa més econòmica i respectuosa amb el medi ambient.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0