Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ampliació del termini de pagament de tributs L'Ajuntament de Rubí ha ajornat el pagament dels tributs i taxes municipals com a mesura d’ajut a les famílies i l’economia local davant l’estat d’alarma per la Covid-19. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ampliació del termini de pagament de tributs

L'Ajuntament de Rubí ha ajornat el pagament dels tributs i taxes municipals com a mesura d’ajut a les famílies i l’economia local davant l’estat d’alarma per la Covid-19.

Amb la flexibilització del pagament, el Consistori pretén pal·liar el perjudici que aquesta situació suposa als rubinencs i rubinenques, així com alleugerir la pressió tributària i facilitar les obligacions financeres de la ciutadania.

 

Ampliació de terminis


  • Es prorroga fins al 3 de juliol de 2020 el termini de pagament dels padrons de l’Impost sobre vehicles de tracció mecànica.
  • Es modifiquen les dates de domiciliació de les fraccions de l’Impost sobre béns immobles (IBI), la taxa per la recollida d’escombraries i la taxa de guals.
  • Pel que fa a les liquidacions que es troben en període de cobrament el dia 18 de març, s’amplia el termini de pagament fins al 30 d’abril de 2020, excepte que el termini general atorgat per la norma sigui major.
  • Els terminis de pagament de liquidacions que s’hagin iniciat amb posterioritat al 18 de març s’han ampliat fins al 20 de maig de 2020, excepte que el termini general atorgat per la norma sigui major.
  • Es prorroga un mes els padrons de taxes i preus públics de meritament mensual.
  • Els ajornaments o fraccionaments concedits abans del 18 de març de 2020, amb data de venciment entre el 18 de març i el 30 d’abril de 2020, compliran el termini el 30 d’abril de 2020. Els concedits després del 18 de març de 2020 venceran el 20 de maig de 2020.

L’Ajuntament també ha anunciat la seva intenció d’incrementar fins als 250.000 euros el fons de contingència municipal. La partida pressupostària, dotada actualment amb 100.000 euros, s'ampliarà tan aviat com sigui possible per tal de donar resposta als perjudicis ocasionats a la ciutat com a conseqüència del coronavirus (Covid-19).

Aquests dies, el Consistori està aplicant altres mesures per intentar pal·liar els efectes econòmics de la situació excepcional per frenar l’expansió del Covid-19 a la ciutat, entre elles no sancionar per l'ús de la zona blava i la zona taronja a la ciutat, mentre estigui en vigor la situació d’estat d’alarma, de manera que es despenalitzen els incompliments horaris.

També en l’àmbit de la mobilitat, es facilita la càrrega i descàrrega professional a l’illa de vianants per abastir supermercats i botigues a qualsevol ora del dia.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
2