Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bonificacions i ajudes en relació al servei d’abastament d'aigua Les diferents administracions estan prenent diverses mesures en relació a la pandèmia de COVID-19. La crisi sanitària s’està transferint a l’economia i a la societat a una velocitat inusitada i afecta tant l’activitat productiva com la demanda i el benestar de la ciutadania. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Bonificacions i ajudes en relació al servei d’abastament d'aigua

Les diferents administracions estan prenent diverses mesures en relació a la pandèmia de COVID-19. La crisi sanitària s’està transferint a l’economia i a la societat a una velocitat inusitada i afecta tant l’activitat productiva com la demanda i el benestar de la ciutadania.

Bonificació del cànon de l’aigua


Pel que fa al servei d'abastament d'aigua, s'ofereix una bonificació del cànon de l’aigua, un tribut de l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA), òrgan que depèn de la Generalitat de Catalunya, i que es recapta en la factura de l’aigua a nivell municipal. L’ACA ha aprovat la reducció d’aquest cànon durant els mesos d’abril i maig. En concret, aquestes són les reduccions que s’aplicaran:

  • Als usuaris domèstics que ja gaudeixen de la tarifa social del cànon de l’aigua se'ls s’aplicarà un tipus de gravamen de 0 € en tots els trams de consum (és a dir, no pagaran cànon pel consum dels mesos d’abril i maig).
  • A la resta d’usuaris domèstics, als usuaris industrials i d'activitats econòmiques i als usuaris ramaders se'ls aplicarà un coeficient de 0,5 sobre els tipus de gravamen vigent (és a dir, pagaran el 50% del cànon pel consum dels mesos d’abril i maig). 

La reducció del cànon de l’aigua s’aplicarà de forma automàtica sense que les persones  usuàries hagin de fer cap tràmit.

Tenint en compte que, a Rubí, les facturacions del cicle de l’aigua que inclouen servei d’abastament, de clavegueram i cànon de l’aigua són trimestrals i no coincideixen amb els períodes naturals, aquesta bonificació del cànon es veurà reflectida en més d’una factura, sempre però en els consums dels mesos d’abril i maig.

 

Ajuda a PIMEs i autònoms


Les PIME i els autònoms poden sol·licitar congelar les factures durant l’estat d’alarma i, posteriorment, es finançaran durant 6 mesos sense interessos. Consulta com pots formalitzar la sol·licitud d’aquestes ajudes.

 

Usuaris domèstics


Habitualment, Sorea ja disposa de mecanismes per facilitar el pagament de les factures als usuaris domèstics, mitjançant el seu fraccionament, etc. Durant aquesta crisi, Sorea reforçarà aquestes facilitats als usuaris domèstics que ho necessitin i que ho sol·licitin. S’atendran tots els casos de vulnerabilitat prenent les mesures adequades per evitar talls d’aigua. 

Habitualment, també s'ofereixen bonificacions aplicables als habitatges on conviuen més de tres persones i a les persones jubilades sobre el preu del consum de l’aigua.

 

Casos de vulnerabilitat i exclusió residencial


S’han aturat els venciments dels informes d’aquests casos per tal de protegir aquest col·lectiu.

 

Reforç dels canals d’atenció a l’usuari per fer gestions comercials


T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0