Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ampliarà el fons de contingència per paliar els efectes de la crisi del coronavirus La corporació local té previst augmentar aquest fons fins als 250.000 euros, així com ajornar el cobrament dels tributs municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament ampliarà el fons de contingència per paliar els efectes de la crisi del coronavirus

La corporació local té previst augmentar aquest fons fins als 250.000 euros, així com ajornar el cobrament dels tributs municipals

L'Ajuntament ha aprovat noves mesures en resposta a la crisi del coronavirus (foto: Ajuntament de Rubí).
L'Ajuntament ha aprovat noves mesures en resposta a la crisi del coronavirus (foto: Ajuntament de Rubí)

L'Ajuntament de Rubí té previst incrementar fins als 250.000 euros el fons de contingència municipal. La partida pressupostària, dotada actualment amb 100.000 euros, s'ampliarà tan aviat com sigui possible per tal de donar resposta als perjudicis ocasionats a la ciutat com a conseqüència del coronavirus (Covid-19).

El fons de contingència és una quantitat de diners que reserven els municipis al seu pressupost anual per poder fer front a sobrevinguts que, precisament pel seu caràcter excepcional, no poden ser coberts amb altres partides, ja que posarien en risc els resultats de la programació financera. La comissió municipal de seguiment del coronavirus ha acordat ampliar-lo "per poder fer front a situacions derivades d'aquest període excepcional", com ha destacat l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

A banda d'aquesta mesura, també s'ha aprovat ajornar el cobraments dels impostos, taxes i preus públics municipals fruit de la situació d'emergència, amb l'objectiu de mitigar els seus efectes econòmics sobre la ciutadania. En el cas concret de la taxa d'ocupació de la via pública, es revisarà per ajustar-la als índex reals d'ocupació que s'hagin produït.

La decisió de la corporació local està en sintonia amb l'anunci, per part del Govern espanyol, de l'ampliació del termini perquè les persones contribuents puguin fer front al pagament de tributs i formular al·legacions. Aquesta flexibilització afecta procediments ja iniciats i distingeix entre tràmits oberts, per als quals el termini s'ampliarà fins al 30 d'abril, i tràmits que encara s'han d'obrir, que veuran incrementat el termini de resposta fins al 20 de maig.

L'Ajuntament de Rubí ja està treballant en una modificació del calendari fiscal que reculli tots aquests canvis.

Noves mesures per prevenir els contagis
Després d'avaluar les mesures que ja s'estaven aplicant a la ciutat per frenar els contagis, així com el comportament de la ciutadania, l'Ajuntament ha decidit reforçar algunes actuacions. Així, per exemple, a partir d'aquest dimecres queden tancades totes les zones d'esbarjo per a gossos situades a diferents punts de la ciutat per evitar les aglomeracions de persones. Els rubinencs i rubinenques podran seguir traient al carrer les seves mascotes però hauran de fer-ho sols/es i prenent totes les mesures de seguretat necessàries.

La corporació local també ha resolt disminuir la freqüència de pas del transport públic urbà per ajustar-la a la reducció de la demanda. Els autobusos han de circular amb un terç de la seva ocupació màxima i les persones usuàries han de ser especialment curoses per no incrementar el risc de contagi. Per aquest motiu, es recomana als passatgers que no ocupin a les dues primeres files de seients, que deixin sempre un espai entre seients i que mantinguin una distància mínima d'un metre amb altres persones. També és important que sapiguen que no es vendran bitllets senzills ni es bescanviaran targetes a bord per evitar el contacte amb els conductors i conductores.