Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què està fent l'Ajuntament? Reactivació de la campanya “Gràcies Rubí” per canalitzar la solidaritat de la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Què està fent l'Ajuntament?

Reactivació de la campanya “Gràcies Rubí” per canalitzar la solidaritat de la ciutadania

Recollida de material


Del 4 a l’11 de març s’han habilitat dos punts de recollida de material per Ucraïna a l’edifici de l’Ajuntament i a Rubí Forma. S’han recollit més de 18 camions de brigada de material que ha estat classificat per persones voluntàries i enviat via el Consulat General d’Ucraïna de Barcelona.

Ajuda d'emergència


Aportació de 10.000 euros a la Campanya  per donar suport a les persones víctimes del conflicte armat entre Rússia i Ucraïna que ha engegat el Fons Català de Cooperació. Aquests diners es destinaran a subvencionar projectes d’entitats humanitàries i solidàries en l’àmbit de:

 •  Assistència en les rutes de fugida
 • Cobertura de necessitats bàsiques.
 • Desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès.
  • Accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida.

En paral·lel, el Consistori està cercant altres fórmules per incrementar aquesta donació inicial a través del fons de contingència municipal.

Acollida


 • Des del Servei de Primera Acollida municipal, s’està treballant transversal i conjuntament amb serveis socials i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) per tal de conèixer la situació de les persones ucraïneses desplaçades a l’Estat espanyol i poder facilitar informació, assessorar i acompanyar a persones interessades.
 • Des del PIO (Punt d’Informació i Orientació per a persones refugiades i/o sol·licitants d’asil; servei gestionat per la CCAR) s’està oferint informació, orientació i acompanyament bàsic en matèria d’asil i protecció internacional a les persones refugiades que arriben a la ciutat, fent les derivacions pertinents als diferents serveis i entitats de les quals disposa el municipi o bé d’altres recursos disponibles a territori.
 • A data 1 d’abril s’han atès 43 persones procedents d’Ucraïna, dels quals 11 menors.

Punt de Suport al Voluntariat


 •  El Punt de Suport al Voluntariat de Rubí posa en contacte les xarxes veïnals de suport i els grups i plataformes informals de voluntariat, així com les entitats socials que atenen persones en situació de vulnerabilitat. A data 1 d’abril, un total de 63 persones i 4 empreses i entitats s’han ofert per col·laborar en accions vinculades a l’emergència d’Ucraïna.
 • Sessió informativa el 6 d’abril per a persones voluntàries i entitats locals que treballen amb persones refugiades provinents d’Ucraïna i altres nacionalitats.

Sensibilització


 • El Ple de 24 de febrer l’Ajuntament aprova per unanimitat una Moció Institucional de Condemna l'agressió de Rússia a Ucraïna
 •  L’Ajuntament s’ha sumat a les convocatòries de concentració per la pau proposades per l’entitat Rubí Solidari que es van fer davant l’Ajuntament
 • Enviament de Guia de Recursos Educatius de Cultura de Pau als centres educatius i tallers a les escoles centrats amb aquesta temàtica.
 • Col·laboració amb la Jornada No a la Guerra, Construïm la Pau, organitzada per Rubí Solidari
 • També es treballaran accions de sensibilització a la ciutat amb les entitats i en el marc del dia de les persones refugiades i del dia dels drets humans.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0