Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consum responsable a Rubí Iniciatives per promoure el consum responsable i conscient a Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Consum responsable a Rubí

Iniciatives per promoure el consum responsable i conscient a Rubí.

Són moltes les iniciatives de consum sostenible que podràs trobar a la nostra ciutat. Aquí hi tens recollits tant els serveis municipals com els comerços que aposten per una política respectuosa amb el medi ambient i coherent amb un sistema de producció local.

 

Serveis municipals


L’Ajuntament de Rubí ofereix alguns serveis per a la ciutadania que són alternatives de consum respectuoses amb l’entorn i permeten allargar la vida útil de diversos productes.

image
Donar 

Col·labora amb la campanya Encara podem donar molt de joc! portant les joguines que ja no fas servir, però es troben en molt bon estat, a les deixalleries de la ciutat.

image
Intercanviar 

Porta a La Trocalleria tots aquells objectes en bon estat que tinguis per casa però que ja no fas servir i els podràs canviar per altres del mateix valor donats per altres persones.

image
Reparar
Al Dimecres Manetes podràs aprendre a reparar els teus petits aparells elèctrics i electrònics. No cal que disposis d’eines ni saber-ne gaire, un expert t'explicarà com reparar-los i tindràs eines per fer-ho.

 

Establiments verds


Cada cop més, tant les empreses com els consumidors i consumidores, demanden productes tenint en compte la seva motxilla ecològica, amb una política de producció respectuosa amb el medi ambient i coherent amb un sistema de producció local.

A Rubí, cada cop més establiments promouen aquest tipus de comerç responsable amb una àmplia oferta d'opcions sostenibles. 

Producte de proximitat:Icona proximitat.jpg
Certificació ecològica:Icona eco.jpg
Aprofitament alimentari:Icona aprofitament.jpg
Envasos compostables:Icona compostable.jpg
Producte a granel o a doll: Icona granel.jpg
Envasos retornables:Icona retornable.jpg
Reparació i autoreparació:Icona reparació.jpg
Producte de segona mà:Icona 2a ma.jpg

 

Si tens un establiment comercial i creus que hauria d'estar present en alguna d'aquestes categories, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic ecomercials@ajrubinet.cat  i l'inclourem.

 

A continuació tens la possibilitat d'orientar la teva cerca funció del que necessitis en cada moment:

 

Quin producte busques?

Cerca recomanada per saber quin establiment t'ofereix la compra responsable d'un producte concret

Quina acció sostenible busques?

Cerca segons l’aposta ecològica dels comerços: certificació ecològica, producte local i a granel o reparació, entre d’altres