Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Taula Local d'Infància La Taula Local d’Infància de Rubí és un espai de treball en xarxa que reuneix els diferents professionals de tots els serveis que treballen amb infància al municipi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Taula Local d'Infància

La Taula Local d’Infància de Rubí és un espai de treball en xarxa que reuneix els diferents professionals de tots els serveis que treballen amb infància al municipi.

L’objectiu de la Taula és millorar la coordinació pel que fa a la prevenció, la detecció i l’atenció a la infància, especialment aquella que es troba en situacions de dificultat socioeducativa.

A Rubí, el treball en xarxa en matèria d'infància té una llarga tradició. L’any 1996 es va crear l’Espai de Reflexió sobre la Infància i l’Adolescència (EREIA), que el 2003 es convertiria en el grup de referència d'infància per a la nova Taula Sociosanitària comarcal. Des d’aquest espai es van elaborar i revisar alguns protocols d’actuació, com ara el Protocol de detecció de trastorns en el desenvolupament del nen de 0 a 5 anys i el Protocol d’actuació davant la presumpció de desemparament i maltractament en la infància. El 2007, es va crear la Comissió de Prevenció de la Violència amb l’objectiu de treballar coordinadament des dels diferents serveis per prevenir la violència als centres educatius. A aquesta comissió van integrar-se tots el participants de l’anterior EREIA, constituint-se com a espai de treball en xarxa dels professionals de les diferents administracions que treballen amb infància.

El curs 2015-2016, aquest òrgan va passar a denominar-se Taula Local d’Infància de Rubí. Amb la seva constitució oficial, en què tot just s'està treballant, es vol donar a resposta al Decret 250/2013, de 12 de novembre, i a la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència (LDOIA).

La Taula Local d’Infància de Rubí vol recollir tota la llarga experiència prèvia de treball en xarxa i ampliar-la i potenciar-la entre més sectors, dotant-nos d’una eina formal i un compromís de participació. Aquest òrgan ha de jugar un paper molt important en l’elaboració del Pla d’Infància i Adolescència i esdevenir un espai més per al seguiment del mateix.

 

Infants - Dibuixos Fira del Vi

T'ha estat útil aquesta pàgina?

2
0