Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activitats amb el Consell de la Infància i l’Adolescència de Rubí Coincidint amb la commemoració del Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional, que se celebra el 29 d’abril, l’Ajuntament de Rubí cada any impulsa un treball intergeneracional entre el Consell de la Infància i l’Adolescència i el Consell Consultiu de la Gent Gran. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Activitats amb el Consell de la Infància i l’Adolescència de Rubí

Coincidint amb la commemoració del Dia Europeu de la Solidaritat Intergeneracional, que se celebra el 29 d’abril, l’Ajuntament de Rubí cada any impulsa un treball intergeneracional entre el Consell de la Infància i l’Adolescència i el Consell Consultiu de la Gent Gran.

Aquestes trobades tenen com a objectiu reduir el nivell de fragmentació social per edats; potenciar la participació, la relació i la formació permanent de la gent gran, els infants i els joves en l’àmbit social i cultural de la ciutat; i promoure i facilitar relacions solidàries entre diferents generacions.

Aquestes trobades es van iniciar l’any 2017 i fins al moment hem treballat de manera intergeneracional diferents temàtiques:

  • L’any 2017 es va realitzar el documental Trencant mites. El projecte Trencant mites va sorgir de la voluntat d’aprofitar que Rubí disposa d’aquests dos òrgans participatius, tots dos molt potents, per propiciar un espai d’interacció entre els seus membres. La idea era que es poguessin conèixer mútuament, saber quin és el treball que fa cada consell i, a partir de les diferents dinàmiques que es van dur a terme, trencar la barrera de l’edat i els mites que cadascun dels dos col·lectius podien tenir de l’altra generació. La finalitat era poder treballar conjuntament per fer visible els valors de l’altre i la necessitat i la riquesa dels intercanvis intergeneracionals.
  • L’any 2018 es va aprofitar aquesta trobada intergeneracional per preparar conjuntament una activitat entre ambdós consells per a la 20a Fira del Joc i l’Esport al Carrer. L’activitat s’emmarcava dins el hashtag #ElJocNoTeEdat.
  • L’any 2019 es van treballar els drets de les persones a partir de diferents dinàmiques i grups intergeneracionals.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1