Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ciutadania Activitats relacionades amb la ciutadania. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ciutadania

Activitats relacionades amb la ciutadania.

Ciutats Defensores de Drets Humans


Et convidem a acostar-te a la proposta ‘Ciutats defensores dels drets humans’ des de casa.  En aquesta edició, s’havia previst fer 12 xerrades amb 5 activistes que lluiten pels drets humans a 5 centres de secundària públics i concertats de Rubí. La previsió era arribar a 678 alumnes de la ciutat. Ara els podeu conèixer a través de la web del projecte i les seves entrevistes: Karla Avelar, Dimir Viana , Yurani Cuellar, Víctor Ochen i Lucinda Evans.

 

Dia Mundial de les persones refugiades


El 20 de juny és el Dia Mundial de les persones refugiades. Al voltant d'aquesta data, l'Ajuntament de Rubí ha programat una sèrie d’activitats virtuals al llarg del mes de juny per sensibilitzar la ciutadania sobre les violacions dels drets humans que pateixen les persones refugiades. Hi ha una exposició virtual, un conte, recursos educatius... Les podeu consultar totes en aquest enllaç.

 

Llistat de recursos educatius en línia


Volem compartir amb professorat, pares i mares un llistat de recursos educatius en línia sobre Educació en Drets Humans i per la Pau per a infants i joves. Aquest llistat inclou bancs de recursos i guies pedagògiques per treballar amb l'alumnat de manera participativa i vivencial. Moltes es poden adaptar per promoure un espai en família de cures, escolta i reflexió sobre les següents temàtiques: ciutadania i drets humans, cultura de pau, gènere, interculturalitat, refugiades i població migrant i sostenibilitat econòmica i social. Podeu consultar el llistat aquí.

 

Recurs educatiu: Retrat en collage


Us presentem en format vídeo l’activitat educativa de CreArt  “Retrat de collage” que podeu fer amb infants a casa o a l’escola. Es tracta de crear el retrat d’un company o companya (també potser un familiar) utilitzant la tècnica del collage. A banda d’habilitats manuals, treballarem l’observació, la identitat de la persona observada i de l’observadora, l’interès pel rostre i els components expressius que conté, la confiança, la comunicació no verbal, la paciència i la perseverança. Totes elles són habilitats molt necessàries en la resolució positiva dels conflictes. Us recomanem llegir la fitxa didàctica de l’activitat per fer un bon acompanyament.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1