Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional L'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional segueix en contacte amb totes les persones i famílies que necessitin assessorament i ajuda durant els dies de confinament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional

L'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional segueix en contacte amb totes les persones i famílies que necessitin assessorament i ajuda durant els dies de confinament.

Des del servei s'han elaborat unes senzilles recomanacions que us poden ser d'ajuda si a la vostra llar hi ha persones amb discapacitat. Les podeu descarregar aquí o bé veure-les en el següent vídeo:

 

 

A més, l'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional està coordinant un nou servei gratuït d'acompanyament per a persones amb discapacitat que presentin trastorns de conducta vinculats a la situació de confinament. La iniciativa s'adreça a infants i joves menors de 21 anys i a persones adultes amb poc suport familiar que puguin acreditar la necessitat de sortir al carrer per raons terapèutiques.

El servei contempla sortides d'una hora de durada pròximes al domicili. Un/a treballador/a familiar de l'empresa Suara serà l'encarregat/da d'acompanyar la persona amb discapacitat i de garantir en tot moment les mesures de prevenció de contagi de la Covid-19. Aquest/a professional disposarà d'un equip de protecció per desenvolupar la seva tasca i en facilitarà un altre a la persona usuària.  

La família pot escollir entre dues franges horàries: de 9 a 14 h i de 16 a 20 h, de dilluns a divendres. Com a màxim, podrà demanar dues hores a la setmana en dies diferents.

Per optar a aquest recurs, cal trucar al 637 831 056 (de 9 a 14 h de dilluns a divendres) o bé enviar un correu electrònic a . L'Oficina d'Atenció a la Diversitat Funcional de l'Ajuntament s'encarregarà de valorar si la persona per a la qual se sol·licita el servei reuneix els requisits i, si és així, coordinarà la prestació amb Suara. El tipus i grau de discapacitat haurà de ser demostrat a través de la targeta acreditativa o del certificat de reconeixement.

 

Recursos útils per a famílies amb infants o adolescents amb TEA


Les famílies amb infants o adolescents amb trastorn de l'espectre autista (TEA) poden experimentar aquests dies dificultats afegides, ja que la situació de confinament por arribar a agreujar la situació d'aquestes persones. Els següents recursos facilitats per la Unitat Funcional TEA - Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Rubí i Castellbisbal del Consorci Sanitari de Terrassa poden ser-los d'utilitat per afrontar l'actual context:

 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0