Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'endemà El matí del 26 de setembre de 1962. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'endemà

El matí del 26 de setembre de 1962.

L'endemà de la tràgica nit, el matí del 26 de setembre de 1962, davant el paisatge dantesc que s'apareixia als ulls dels rubinencs, la solidaritat es va manifestar en la gran quantitat de voluntaris d'arreu que arribaren a la ciutat disposats a donar un cop de mà en les moltes tasques de reconstrucció i ajut que eren imperatives.

Aquesta situació de solidaritat va veure's trencada en el moment en què dirigents de la Falange va voler que tots els voluntaris vestissin amb la camisa blava davant l'allau d'autoritats que arribaven i la presència mediàtica de Rubí. L'alcalde Miquel Rufé s'hi va negar i va ser cessat a mitjans de novembre. Manuel Murillo es va fer càrrec de l'alcaldia.

La campanya solidària endegada des de la ràdio per ajudar a tots els pobles afectats per la rierada va tenir un èxit extraordinari. Centenars de persones van acostar-se per oferir roba, queviures i donatius pels damnificats. Tot va recollir-se al Palau d'Esports de Barcelona i en el cas de Rubí va arribar en camions al Casino, des d'on es va fer la distribució.

 

La visita de Franco i dels prínceps d'Espanya


El general Franco va visitar la ciutat de Rubí dues vegades: el 2 d'octubre de 1962, set dies després de la tragèdia, i el 18 de juny de 1963 per a supervisar personalment l'estat de les obres de reconstrucció. També van venir els prínceps d'Espanya, el ministre d'Habitatge, el nunci del Vaticà, el bisbe i el governador civil de Barcelona.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0