Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Patrimoni Rubí compta amb un patrimoni molt ric, que abasta des dels primers nuclis de població estable i continuada d’època ibèrica fins a l'etapa modernista. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Patrimoni

Rubí compta amb un patrimoni molt ric, que abasta des dels primers nuclis de població estable i continuada d’època ibèrica fins a l'etapa modernista.

Ibèric

Tot i que al nostre municipi hi ha vestigis d’ocupació humana del Paleolític o el Neolític, els primers nuclis de població estable i continuada són d’època ibèrica, entre els segles V i I aC.

Romà

Al segle III aC, durant la Segona Guerra Púnica, els romans van desembarcar a Hispània i es va iniciar el període de romanització, mitjançant el qual es van anar imposant sobre la cultura ibèrica els costums, lleis, religió i arts pròpies de la cultura romana.

Medieval i època moderna

La primera referència escrita a la nostra ciutat data del 986 i fa esment del Rivo Rubeo ─antic nom de la riera─, del castell de Sant Genís i de l’església.

Modernista

Entre el 1910 i el 1925 es van construir la majoria de cases i edificis modernistes de Rubí.

Mapa de patrimoni cultural

L'Ajuntament de Rubí i l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona han elaborat l'Inventari del patrimoni cultural de la ciutat.

Patrimoni natural

El patrimoni natural de Rubí el conformen aquells elements naturals amb singularitat estètica o científica constituïts per formacions físiques i/o biològiques, i també els llocs o zones naturals de valor excepcional des del punt de vista científic, conservacionista o estètic.