Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els fets del 25 de setembre de 1962 La nit més tràgica dels darrers anys a Catalunya. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els fets del 25 de setembre de 1962

La nit més tràgica dels darrers anys a Catalunya.

La nit del 25 de setembre de 1962, la comarca del Vallès Occidental va ser víctima d'una inundació que sense dubte ha estat la més tràgica dels darrers anys a Catalunya. 

Si bé van ser diverses les poblacions afectades per les riuades i rierades, Rubí les va patir de manera especialment dura amb centenars de morts. 

Precipitacions d'uns 200 l/m2, caigudes en poques hores. L'aigua va arribar a un nivell de cinc metres per sobre del normal i amb una potència de 1750 m2/s. L'aigua als carrers va arribar a una alçada de més d'un metre i va inundar els baixos de les cases. En pocs segons es van sentir els primers crits de socors. Poc després, el nivell de les aigües de la riera havia pujat tant que es va convertir en una autèntica allau que s'emportava tot el que trobava al seu pas. La força i la quantitat d'aigua de la riera en arribar a Rubí es va duplicar, ja que a Les Fonts s'ajuntaven dues rieres: la del Palau i la de les Arenes. L'aigua provinent d'aquestes rieres, en arribar al pont del carrer Cadmo, havia anat arrossegant brossa, troncs, pedres, etc., fet que va provocar un embús en forma d'embassament, de manera que les estructures del pont van cedir i l'agua es va desbordar amb fúria arrasant el barri de l'Escardívol, la part baixa de Can Fatjó, afectant cases, industries, fàbriques i ponts. 

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0