Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Vaig trigar sis hores per arribar a Rubí des de Terrassa" Albert Roma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

"Vaig trigar sis hores per arribar a Rubí des de Terrassa"

Albert Roma

Albert RomaL'Albert Roma treballava a Terrassa aquell dia, un 25 de setembre de l'any 1962. Vivia amb la seva dona i les seves dues filles petites a Rubí, però el dia de les fortes pluges es trobava treballant. De fet, estava esperant el tren per tornar a casa i allà, juntament amb els seus companys, es van començar a adonar del que estava passant. Ràpidament, van intentar agafar un taxi al costat de l'Ajuntament de Terrassa per tornar a Rubí, però van decidir pujar a un dels camions que s'encaminaven cap al sud de la ciutat per socórrer a la gent. En aquest moment, van ser conscients de la tragèdia perquè van veure els primers morts. Finalment, i a peu, va arribar a Rubí amb molts entrabancs perquè en el camí van haver de superar pins que s'havien caigut a la carretera. 

Mentrestant, la seva dona patia a casa seva perquè les poques notícies que arribaven de Terrassa no eren gaire encoratjadores. No sabien on estava l'Albert ni tampoc si estava viu. Cap a les 4 de la matinada, l'Albert Roma va poder abraçar la seva dona i les seves dues filles. Això sí, s'enrecordava d'un amic seu que s'havia construit una casa a l'Escardívol que, a més, havien visitat feia 15 dies, però que la rierada es va endur amb tota la família dins. 

Segons ha explicat Albert Roma, l'orígen de la desgràcia va ser la riera de les Arenes a Terrassa i, més concretament, el pont de la Renfe de la ciutat veïna, que no va poder aguantar l'enorme quantitat aigua, va acabar cedint i absolutament tot va anar baixant fins a Rubí. A més, després de la Guerra Civil tant a Terrassa com a Rubí es van construir cases molt febles al costat de les rieres de les dues poblacions, que no van resisitir la força de l'aigua. 

El rubinenc, i després d'haver viscut aquest esdeveniment tan terrible, comenta que a partir d'aquell moment, es va fer una enorme tasca de reconstrucció de la ciutat donant feina a molta gent a més de construir els murs de contenció a cada costat de la riera. En resum, malgrat tot el que va passar, hi ha un costat positiu.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0