Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Villanueva de Córdoba (Còrdova) El Ple de l'Ajuntament de Rubí, en la sessió corresponent al 29 d'octubre de 2020, va acordar per unanimitat l'agermanament amb aquesta població andalusa. L'establiment de lligams s'ha oficialitzat el 7 d'abril de 2021. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Villanueva de Córdoba (Còrdova)

El Ple de l'Ajuntament de Rubí, en la sessió corresponent al 29 d'octubre de 2020, va acordar per unanimitat l'agermanament amb aquesta població andalusa. L'establiment de lligams s'ha oficialitzat el 7 d'abril de 2021.

Històricament, els municipis de Rubí i Villanueva de Córdoba han mantingut una estreta relació: Rubí va ser ciutat d’acollida per a moltes persones arribades de diferents punts de l’Estat, entre aquestes Villanueva de Córdoba, localitat amb la qual existeixen coincidències culturals, en matèria d’entitats i celebracions religioses, origen de l’agermanament. El vincle existent es promou des de l’entitat Hermandad Cofradía Virgen de Nuestra Señora de Luna, que el 6 d’octubre de 2019 va celebrar el 50è aniversari del romiatge a Catalunya, consolidant així els llaços entre els municipis de Rubí i Villanueva de Córdoba.

 

50è aniversari del romiatge a Catalunya de l’Hermandad Virgen de la Luna

 

Fruit d’aquestes relacions, l’Ajuntament va considerar convenient iniciar el procés d’agermanament entre totes dues poblacions, amb l’objectiu d’enfortir aquests lligams i d’establir un marc de col·laboració mutu en benefici de totes dues localitats. L’agermanament institucional es basarà inicialment en tres eixos d’actuació: intercanvis entre entitats i associacions; difusió de la memòria històrica d’ambdues poblacions ─Villanueva de Córdoba té un dels principals refugis antiaeris de la Guerra civil─, i relacions entre organitzacions polítiques, culturals i de memòria històrica.

Per formalitzar l’agermanament, les dues ciutats van consensuar dos documents. D’una banda, el jurament d’agermanament, on consten les voluntats i els compromisos adoptats; i de l’altra, el protocol, on s’especifiquen els objectius.

A la sessió corresponent al 29 d’octubre de 2020, el Ple de l’Ajuntament de Rubí va manifestar per unanimitat la voluntat i el desig del Consistori de celebrar aquest agermanament institucional, va aprovar els dos documents i va facultar l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, per a la seva signatura.

Totes dues ciutats tenien previst celebrar l’acte oficial l’octubre de 2020, coincidint amb el romiatge de la Virgen de la Luna, però la situació sanitària actual va obligar a posposar-ho. Finalment, l’acte protocol·lari per formalitzar l’establiment d’aquest lligam de cooperació mútua s'ha celebrat el 7 d'abril de 2021 a la població andalusa. 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, ha destacat "la voluntat de trobada i d'incrementar les relacions socials que potenciïn el coneixement recíproc dels habitants dels dos municipis". Per la seva banda, la primera edil de Villanueva de Córdoba, Dolors Sánchez Moreno, ha explicat que aquest agermanament "ens fa sentir més a prop d'aquells jarotes que van haver de marxar a Catalunya i ens marca com a referent la celebració de la Virgen de Luna en aquelles terres, una cosa que, a part d'un símbol de devoció, és una forma de mantenir vives les arrels".

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0