Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Daira de Guelta (Sàhara Occidental) L’any 1994, l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb l’entitat Rubí Solidari primer, i amb Rubí amb el Poble Sahrauí després, va engegar el procés d’agermanament amb la Daira de Guelta (Algèria). https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Daira de Guelta (Sàhara Occidental)

L’any 1994, l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb l’entitat Rubí Solidari primer, i amb Rubí amb el Poble Sahrauí després, va engegar el procés d’agermanament amb la Daira de Guelta (Algèria).

L’agermanament culminava l'intercanvi de la ciutat amb les entitats sahrauís i fomentava l’acollida de nens i nenes dels camps de refugiats durant l’estiu.

Fruit d’aquest establiment de lligams amb la Daira de Guelta, l’Ajuntament també va participar durant molts anys a la Caravana Catalana d’Ajuda Alimentària pels refugiats sahrauís, impulsada per Rubí amb el Poble Sahrauí amb l’objectiu de recollir  aliments de primera necessitat com ara oli, cigrons, mongetes o sucre.

Rubí és membre de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS). Des del Consistori s’han fet aportacions a les campanyes d’emergència que impulsa el Fons Català de Cooperació i s’ha participat a les diferents missions al terreny.

Tot i que la relació d’agermanament va quedar inactiva durant uns anys, l’any 2017 Rubí Solidari va recuperar la iniciativa Vacances en Pau amb el suport del Consistori rubinenc. “Vacances en pau és una iniciativa de la qual estem molt orgullosos. Una iniciativa que, gràcies a la feina i el compromís de Rubí Solidari i de les famílies acollidores, s’ha pogut recuperar”, comentava l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El Pla Director de Cooperació per al Desenvolupament (PDCD) de Rubí per al període 2018-2020, que el Ple va aprovar el febrer de 2018, contempla reprendre el treball amb el Sàhara i recuperar el contacte iniciat amb l’agermanament. Amb aquest objectiu, una primera delegació de l’Ajuntament de Rubí ja va visitar els campaments de Tinduf al maig de 2018, de la mà del Fons Català de Cooperació, per tal de copsar la realitat de la zona i començar a dibuixar les polítiques de cooperació. Es van fer reunions amb els responsables de l’Escola d’Art i l’Escola de Cinema de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i es van recollir idees que després es van traslladar a l’Escola d’Art i Disseny edRa de Rubí i l’Institut La Serreta. Aquestes propostes es van plasmar a l’exposició Sàhara visible, inaugurada al Celler al març de 2019.

Aquell mateix any, la tècnica de cooperació va viatjar als campaments sahrauís per explorar la possibilitat d’impulsar unes pràctiques de cicles formatius d’Integració social amb alumnes de l’INS La Serreta. I una altra delegació rubinenca va visitar el Sàhara Occidental per reprendre els llaços de col·laboració a través de l’art i les persones joves.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0