Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Clichy (França) La Ville de Clichy va ser la primera ciutat europea, fora de les fronteres de l'Estat espanyol, amb qui Rubí va establir lligams. Les dues poblacions es van agermanar el 26 de març de 2004, quan el Ple va aprovar, per unanimitat, establir relacions amb la ciutat francesa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Clichy (França)

La Ville de Clichy va ser la primera ciutat europea, fora de les fronteres de l'Estat espanyol, amb qui Rubí va establir lligams. Les dues poblacions es van agermanar el 26 de març de 2004, quan el Ple va aprovar, per unanimitat, establir relacions amb la ciutat francesa.

Des de la celebració dels Recontres d’Avignon, totes dues ciutats van mantenir contactes amb l’objectiu d’establir relacions de col·laboració en diversos àmbits entre les administracions locals i les entitats d’ambdós municipis.

Fruit d’aquesta entesa, es va considerar la conveniència d’iniciar el procés d’agermanament entre les ciutats de Clichy i de Rubí per tal d’enfortir les relacions establertes i de disposar d'un marc d’amistat i col·laboració mutu en benefici de totes dues poblacions. El 24 d'abril de 2004, l'aleshores alcaldessa de Rubí, Carme García Lores, i l'alcalde de Clichy, Gilles Catoire, van rubricar el protocol d'agermanament.

Durant aquests anys, les línies de col·laboració s'han basat en aspectes de l'àmbit cultural, esportiu i educatiu. Així, la Colla de Gegants ha visitat la ciutat francesa en diverses ocasions; artistes locals com Quim Conca o Miquel Mas han exposat les seves obres a Clichy i hi han ofert cursos; i s’han fet viatges institucionals a totes dues ciutats per conèixer les polítiques municipals que s’hi estaven fent. I és que Rubí i Clichy tenen un perfil econòmic, social i cultural molt semblant.  

 

Coneix Clichy


Clichy, que originalment es deia "Clippiacum", deu la seva existència a la construcció d'una vil·la gal·lorromana a prop del seu centre actual. A la baixa edat mitjana, aquest emplaçament encara era densament boscós i servia com a reserva de caça salvatge, motiu pel qual va passar a denominar-se Clichy-la-Garenne.

Actualment, i malgrat haver-se desenvolupat i crescut, Clichy encara conserva el seu caràcter de "poble", amb l’encant que això suposa. Amb la preocupació constant de preservar el seu equilibri, la seva identitat i les seves tradicions, Clichy va construint el seu futur mitjançant una política d’habitatge adaptada a la seva població i amb una gestió local centrada en la solidaritat. Gràcies a les seves nombroses activitats culturals i esportives, Clichy es va renovant per ser una ciutat en consonància amb els temps actuals.

Clichy està situada a la perifèria de París, a 15 minuts del centre de la capital francesa, a prop dels aeroports de Roissy-Charles de Gaulle i d'Orly. La xarxa d’autopistes permet connectar ràpidament Clichy amb els principals centres de negocis.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0