Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Apadrinaments d'agermanaments entre entitats L'Ajuntament ha apadrinat els agermanaments entre la Colla de Geganters de Rubí i l'Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, i entre l'Asociación Rociera Andaluza de Rubí i l'Asociacion Cercle Andalou de Frontignan. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Apadrinaments d'agermanaments entre entitats

L'Ajuntament ha apadrinat els agermanaments entre la Colla de Geganters de Rubí i l'Associació de Gegants i Cabuts de Borriana, i entre l'Asociación Rociera Andaluza de Rubí i l'Asociacion Cercle Andalou de Frontignan.

Agermanament entre la Colla de Geganters de Rubí i l'Associació de Gegants i Cabuts de Borriana


El 6 de juliol de 2019, Rubí va viure la XXVI Trobada de Gegants i Capgrossos de la ciutat, que va servir per oficialitzar l'agermanament de la colla rubinenca amb l'agrupació gegantera de Borriana (Castelló). En un acte a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Rubí, presidit per l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, les dues colles van rubricar un document on es comprometen a treballar conjuntament en benefici del món geganter, intercanviar documentació i realitzar visites amb les figures dels gegants i cabuts quan alguna de les dues poblacions commemori una efemèride destacable. "A través del document que acabem de signar, hem acordat visitar-nos, compartir dies importants per a les nostres ciutats, ajudar-nos quan calgui en benefici del món geganter. En definitiva, avui hem sumat a la família dels gegants de la ciutat l'Artal i la Seidia, els gegants de Borriana", va dir l'alcaldessa.

Els gegants de Rubí, el Roc i la Paula, són padrins dels gegants de Sant Cugat, dels de Santa Eulàlia de Riuprimer, de la geganta Lola del Pinar i dels gegantons de les escoles Teresa Altet i Rivo Rubeo. També han estat testimonis del casament dels gegants Trudes i Miquel de Juneda. La colla de la ciutat està agermanada amb dues agrupacions més: la de Ribes de Freser (Ripollès) i la d'Agoitz (Navarra).

L'agermanament amb Borriana va culminar amb una ballada conjunta a la plaça de Pere Aguilera. 

 

Agermanament entre la Colla de Geganters de Rubí i l'Associació de Gegants i Cabuts de Borriana
 

 

Apadrinament entre l'Asociación Rociera Andaluza de Rubí i l'Asociacion Cercle Andalou de Frontignan


L’Asociación Rociera Andaluza de Rubí i el Cercle Andalou de Frontignan es van agermanar el 3 de febrer de 2007, apadrinats pels ajuntaments de les dues poblacions. Una delegació francesa, formada per una setantena de persones i presidida per l’alcalde de Frontignan, Pierre Bouldoire, es va desplaçar fins a la nostra ciutat per oficialitzar l’establiment de lligams.

Després de la celebració d’una missa solemne a la parròquia de Sant Pere, cantada pel cor de l’associació rubinenca, va tenir lloc l’acte oficial d’agermanament al Castell.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0