Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L' Hermandad Virgen de la Luna tria Rubí per celebrar el seu 50è romiatge a Catalunya La celebració ha comptat amb la presència de Dolores Sánchez Moreno i Ana María Martínez Martínez, alcaldesses de Villanueva de Córdoba i Rubí, respectivament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L' Hermandad Virgen de la Luna tria Rubí per celebrar el seu 50è romiatge a Catalunya

La celebració ha comptat amb la presència de Dolores Sánchez Moreno i Ana María Martínez Martínez, alcaldesses de Villanueva de Córdoba i Rubí, respectivament

El romiatge a Ca n’Oriol (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El romiatge a Ca n’Oriol (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L'Hermandad Virgen de la Luna ha celebrat aquest diumenge a Rubí el 50è romiatge a Catalunya en honor a la Virgen de la Luna. Amb motiu de les 5 dècades de celebració, la d'enguany ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Villanueva de Córdoba, Dolores Sánchez Moreno. L'edil andalusa va signar dissabte el llibre d'honor de la ciutat en una recepció institucional a la sala de plens de l'Ajuntament de Rubí presidida per l'alcaldessa Ana María Martínez Martínez. Les dues alcaldesses van intercanviar regals dels municipis respectius. La Virgen de la Luna és patrona de les localitats cordoveses de Pozoblanco i Villanueva de Còrdova.

La celebració de diumenge ha començat amb una missa a l'església de Sant Pere presidida pel bisbe de la diòcesi de Terrassa, José Ángel Saiz, i el rector de la parròquia, Joaquim Messeguer. La litúrgia ha estat acompanyada pel cor de l'Asociación Rociera de Rubí. El romiatge ha arrencat després de la missa cap al bosc de Ca n'Oriol animat per l'Associació Rubí Musical Segle XXI que ha posat música a la caminada.

"És tot un honor que el 50è romiatge de la Virgen de Luna a Catalunya sigui a Rubí. Vull felicitar la hermandad i l'alcaldessa de Villanueva de Córdoba a més de tots els veïns i veïnes de Rubí que senten aquesta celebració com a pròpia", diu l'alcaldessa.

Amb motiu del romiatge, diverses entitats andaluses rubinenques com l'Asociación Rociera de Rubí i entitats vinculades a Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) s'han trobat a Rubí en una jornada de convivència i celebració.