Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla director de cooperació per al desenvolupament (2022-2026) L’Ajuntament de Rubí s’ha dotat d’un nou Pla director de cooperació al desenvolupament que ordena les polítiques municipals de cooperació i solidaritat per al període 2022-2026. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Pla director de cooperació per al desenvolupament (2022-2026)

L’Ajuntament de Rubí s’ha dotat d’un nou Pla director de cooperació al desenvolupament que ordena les polítiques municipals de cooperació i solidaritat per al període 2022-2026.

El Pla defineix tres objectius transversals que orientaran el conjunt de les actuacions en matèria de cooperació: enfortir les capacitats dels actors de la cooperació municipal, generar consciència crítica en la ciutadania i promoure els drets humans i empoderar les dones.  Aquests tres objectius s’articulen a partir de sis objectius estratègics: Drets humans i de les dones, Drets civils i polítics, Drets Econòmics, socials i culturals, Sostenibilitat mediambiental i lluita contra el canvi climàtic Governança i poder local  i Cultura de pau i no-violència.

El document concreta tres línies estratègiques (cooperació per al desenvolupament, ajut humanitari i emergències, i educació per al desenvolupament) i dins de cadascuna d'elles s’estableixen els sectors prioritaris i els països d’intervenció, així com les modalitats d’actuació i els seus instruments. 

Aquest document és el full de ruta de la política de cooperació de l’Ajuntament de Rubí i engloba també el desplegament de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A través de les polítiques públiques de cooperació, treballem per la Fam Zero (ODS 2). la Pau, Justícia i Institucions sòlides (ODS 16) i les Aliances pels Objectius (ODS 17).

El procés d’elaboració d’aquest text, que s'ha realitzat amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va iniciar el 2016 amb una diagnosi del treball en cooperació i solidaritat realitzat fins al moment a Rubí, i va seguir amb un procés participatiu amb la implicació de la ciutadania, els membres del Consell Municipal de Cooperació i els serveis de l’Ajuntament; la redacció de l’esborrany del pla a partir dels resultats de la diagnosi; i l’elaboració del document final, que ha estat aprovat amb un gran consens de totes les forces polítiques.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
1