Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sanitat ambiental Fa referència a aquelles actuacions que duu a terme l’Ajuntament per garantir la salubritat dels espais públics de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Sanitat ambiental

Fa referència a aquelles actuacions que duu a terme l’Ajuntament per garantir la salubritat dels espais públics de Rubí.

Control de plagues


Mitjançant el control de plagues, el Consistori vetlla per mantenir tant la via pública com els edificis municipals d'ús públic sanejats d’insectes, rosegadors i altres plagues. L’objectiu és prevenir la transmissió de malalties pròpies dels animals que poden ser transmeses a les persones (conegudes com a zoonosis) i garantir la salubritat dels espais i edificis públics.

Si has de contractar un servei de control de plagues per habitatges o propietats privades, consulta el Registre oficial d'establiments i serveis plaguicides (ROESP).

 

Informació sanitària de les fonts naturals de Rubí


El Servei de Salut Pública porta a terme, en col·laboració amb la Policia Local i Agbar, el control sanitari de les aigües de les següents fonts naturals de Rubí:

  • Font de Can Matalí
  • Font de Can Pi de Vilaroc
  • Font de Ca n'Oriol
  • Font de Can Tiraïres (situada al c. Palència)
  • Font del Torrent dels Alous
  • Font de Vallhonrat (ubicada al final de l’av. Pep Ventura)

Els resultats analítics indiquen que l'aigua d'aquestes fonts no és apta per al consum humà

 

Legionel·losi


La legionel·la és un bacteri ambiental que es troba a les aigües superficials de llacs, rius... Des d’aquests reservoris naturals pot colonitzar la xarxa d’aigües dels nuclis urbans i, a través d’aquesta, incorporar-se als sistemes d’aigua, on pot tenir unes condicions favorables per multiplicar-se i propagar-se.

La legionel·losi és una malaltia de declaració obligatòria que s’associa habitualment a casos o brots relacionats amb aigua calenta sanitària, fonts ornamentals...

L’Ajuntament de Rubí duu a terme actuacions de prevenció i de control de legionel·la, així com també vetlla perquè s’estableixin les condicions higienicosanitàries òptimes en aquelles instal·lacions susceptibles de generar un possible focus per a la propagació de la legionel·la.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
1