Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Juga Net Fes equip pel reciclatge i llença cada residu al seu lloc als equipaments esportius. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Juga Net

Fes equip pel reciclatge i llença cada residu al seu lloc als equipaments esportius.

Camp múltiple

La selecció de residus és una de les accions més senzilles i de repercussió més positiva en la salut del medi ambient. Tant a escala global com a Rubí, fa anys que es treballa per arribar a l’objectiu europeu que marca en un 50% el percentatge de recollida selectiva necessari per reduir l’impacte dels residus en l’escalfament global.

Des de la temporada 2022-2023, les entitats que entrenen a instal·lacions esportives, començant per les municipals, participen del projecte Juga Net, fes equip pel reciclatge, promovent la selecció i prevenció de residus en aquests espais educatius. Tal i com es fa a les escoles, dependències municipals, comerços... ampliem l’abast del reciclatge i arribem cada cop a més instal·lacions comptant amb contenidors, papereres i reforços d'aquests materials en esdeveniments massius on es consumeixen begudes i aliments envasats.

Actualment ja hi participen:

  • Camp de futbol de Can Rosés
  • Camp de futbol 25 de Setembre
  • Camp de futbol de Can Fatjó
  • Camp de futbol 7 de Can Mir
  • Estadi d’atletisme de Can Rosés
  • Estadi de Cova Solera
  • Frontó de Ca n’Oriol
  • Pavelló Municipal de La Llana
  • Pavelló Municipal de Can Rosés
  • Piscina Municipal de Can Rosés

Tot i que t'animem a prevenir residus i a utilitzar envasos reutilitzables com cantimplores i carmanyoles, cal la col·laboració de tothom perquè en els equipaments esportius se seleccionin els residus correctament. Que tothom que forma part del teixit esportiu sentiu l’orgull de "jugar net" tant dins com fora del camp, fent equip pel reciclatge, i llençant cada residu al seu lloc.

 

Prevenir residus sempre és la millor opció


Porta la teva cantimplora
Pots omplir-la a la font més propera sempre que vulguis.

Evita els envasos de plàstic d’un sol ús
En comptes de comprar menjar envasat amb plàstic d’un sol ús, porta’l embolicat de manera sostenible, amb bosses o tàpers que puguis reutilitzar i no et calgui llençar ni un residu.

Els residus de l'espai de bar s’han de quedar allà 
Per motius de seguretat, procura sobretot que no en surtin llaunes ni envasos de vidre. Les persones responsables del bar seleccionaran els residus derivats de la seva activitat.

 

Sense residus a la grada

 

El camp, el pavelló, la piscina i la pista sense residus


Si en generes, recorda separar-los bé i dins els contenidors que la instal·lació posa al teu abast, deixant l’espai net. Llençant cada residu al contenidor que li toca cuidem el medi ambient.

Contenidor d’envasos lleugers
Llença al contenidor groc les llaunes, els brics, les ampolles i les bosses de plàstic, el paper de film i el d’alumini.

Contenidor de paper i cartró
Llença al contenidor blau els diaris i les revistes, els fullets publicitaris, els envasos i la vaixella de cartró (plats i gots).

Contenidor de vidre
Deixa al bar les ampolles i els envasos de vidre per a que el personal del bar els pugui llençar amb seguretat al contenidor verd.

Contenidor d’orgànica
Llença-hi les restes de menjar (peles de fruita, restes d’entrepans i aperitius…) i els tovallons tacats de menjar.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0