Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Contaminació electromagnètica S'entén com a contaminació electromagnètica, també coneguda com electrosmog, la presència de diverses formes d'energia electromagnètica a l'ambient, que poden provenir tant de focus naturals com artificials i haver estat emeses en diferents freqüències. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Contaminació electromagnètica

S'entén com a contaminació electromagnètica, també coneguda com electrosmog, la presència de diverses formes d'energia electromagnètica a l'ambient, que poden provenir tant de focus naturals com artificials i haver estat emeses en diferents freqüències.

Els focus de radiació de camps electromagnètics han augmentat durant els últims anys com a conseqüència del desenvolupament tecnològic. Aquests poden provenir de les antenes de telefonia mòbil, sistemes wifi, telèfons mòbils i sense fil, centres de transformació i línies d'alta tensió, entre d'altres.

Tot i que no ha estat encara demostrada a nivell científic la possible relació entre la contaminació electromagnètica i alguns riscos sanitaris i mediambientals, des de diferents organismes es recomana respectar el Principi de Precaució i l'aplicació del principi ALARA o "tan baix com sigui raonablement possible" respecte a les normes o nivells llindar per a les emissions de camps electromagnètics de tota mena i freqüències.

 

Torres_alta_tensió.JPG

 

Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0