Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Contaminació acústica El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut i en el comportament, tant individuals com socials. Per aquest motiu causa preocupació a la ciutadania i es considera un agent contaminant més, des que així es va reconèixer oficialment per primera vegada en la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient Humà, reunida a Estocolm l’any 1972. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Contaminació acústica

El soroll incideix en la qualitat de vida de les persones i, a més, pot provocar efectes nocius en la salut i en el comportament, tant individuals com socials. Per aquest motiu causa preocupació a la ciutadania i es considera un agent contaminant més, des que així es va reconèixer oficialment per primera vegada en la Conferència de les Nacions Unides sobre Medi Ambient Humà, reunida a Estocolm l’any 1972.

L'Ajuntament de Rubí ha elaborat els següents mapes, els quals es troben a disposició de tota la ciutadania.

 

Mapa de soroll


Mostra la situació acústica existent al municipi en horaris de dia/vespre i nit d'acord amb les mesures dels nivells sonors realitzades en diferents punts distribuïts per tot el territori. Te'l pots descarregar en aquest enllaç.

 

Mapa de capacitat acústica


En data 6 de maig de 2014 es va aprovar definitivament la modificació del Mapa de Capacitat Acústica Municipal, en el qual s'estableixen els valors límit d'immissió d'acord amb les diferents zones de sensibilitat acústica, és a dir, fixen els objectius de qualitat acústica del territori. Te'l pots descarregar en aquest enllaç

Per l’elaboració del mapa de capacitat acústica s’ha utilitzat la classificació definida al Decret 176/2009 de 10 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 16/2002 de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica, i se n’adapten els annexos. Aquesta classificació queda resumida a la següent taula:

 

Zona de sensibilitat acústica (1) Ubicació dintre del terme municipal
A3 (2) Tots els habitatges situats al medi rural i masies habitades.
A4 Gairebé la totalitat de les zones residencials formen el nucli urbà principal. La zona comercial (casc antic), la via d’accés principal al nucli urbá i les zones afectades per les infraestructures no es corresponen amb aquest ús.
B1 Zones de transició entre C2 i A4. El casc antic, on hi han els principals carrers comercials. Zones afectades per les infraestructures viària i ferroviària, i via d’accés principal al nucli urbà.
C2 Els polígons industrials situats al terme municipal.

 

(1) La representació de la zonificació s’ha realitzat en àrees o illes, d'acord amb els criteris i colors que s’estableixen al Decret 245/2005 modificat segons el Decret 176/2009.
(2) No s’han representat els habitatges situats al medi natural perquè les seves dimensions no facilitarien la identificació gràfica.
 

Mapa de superacions


Amb la superposició del mapa de soroll i el mapa de capacitat acústica es poden determinar les zones del municipi que presenten uns nivells sonors superiors a l'establert (diferència entre el valor límit d'una determinada zona de sensibilitat acústica i el nivell de soroll associat en aquell tram), fet que permet determinar les zones sobre les quals s'ha d'incidir i posar especial èmfasi per tal de rebaixar els nivells sonors. Te'l pots descarregar en aquest enllaç.

   

Mapa de capacitat acústica, de soroll i de superacions en format GIS

 Mapa_capacitat_acústica.JPG
 

 

Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
2