Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Espècies exòtiques invasores Actualment a Catalunya, segons el Projecte Exocat, hi ha citades un total de 1.235 espècies exòtiques. D’aquestes, un total de 177 (el 14%) tenen un comportament invasor que provoca impactes considerables en els ecosistemes naturals, a d’altres espècies o a les activitats humanes i econòmiques. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Espècies exòtiques invasores

Actualment a Catalunya, segons el Projecte Exocat, hi ha citades un total de 1.235 espècies exòtiques. D’aquestes, un total de 177 (el 14%) tenen un comportament invasor que provoca impactes considerables en els ecosistemes naturals, a d’altres espècies o a les activitats humanes i econòmiques.

Què són?

Les espècies exòtiques invasores (EEI) són una de les principals causes de pèrdua de la biodiversitat.

Mosquit tigre

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes.

Vespa asiàtica

La vespa asiàtica és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. A finals del 2004 va introduir-se a França a través d’un contenidor que venia de la Xina. Posteriorment, es va estendre per tot el sud del territori francès i l’any 2007 ja s’estimava que hi havia milers de nius.

Brushing

Si reps una comanda online amb petites llavors que no has demanat, no les llencis a les escombraries ni les plantis. Poden ser espècies invasores amb greus conseqüències mediambientals.