Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Caixes niu Una caixa niu és una estructura artificial que pot servir d’espai per criar per algunes espècies d’ocells que necessiten un forat o una cavitat per construir el seu niu. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Caixes niu

Una caixa niu és una estructura artificial que pot servir d’espai per criar per algunes espècies d’ocells que necessiten un forat o una cavitat per construir el seu niu.

Quan als boscos no hi ha arbres vells que tinguin cavitats naturals on els ocells puguin nidificar-hi, les caixes niu són especialment útils, per:

  • Afavorir la presència d’algunes espècies que poden ser beneficioses per a l’home per la seva funció de control de les poblacions de diferents animals que poden actuar com a plagues, com ara insectes o rosegadors.
  • Lluitar contra la pèrdua de biodiversitat específica

Les dimensions i estructura de les caixes niu poden variar considerablement segons la funció i l’espècie animal a les quals van destinades:

  • Cria d’ocells que fan niu als forats dels arbres com ara les mallerengues o fins i tot algunes aus rapinyaires.
  • Refugis per a diferents espècies de ratpenats.

 

Caixa niu

 

El Servei de Medi Natural col·labora amb l’ornitòleg Jorge de Pedro en diferents actuacions i estudis relacionats amb les poblacions de les espècies de pàrids que nidifiquen al municipi de Rubí. Aquests estudis es fan a partir de la col·locació i control de caixes niu repartides per diferents indrets del nostre medi natural, i impliquen tasques de camp com ara el recompte, determinació i anellament de les cries d'ocells i les captures de control mitjançant xarxes.

 

Jornades d'anellament d'ocells a Rubí


Periòdicament es porten a terme activitats de captura i anellament d’ocells obertes a tots els ciutadans de Rubí. Si teniu passió pels ocells i voleu col·laborar en ampliar els coneixements sobre aquests animals, podeu contactar mitjançant aquest  i participar en jornades d’anellament de la mà d’un anellador expert. 

 

Poll mallerenga blava

 

Estudis de nidificació i anellament

 

Siguem cívics al bosc


  • No despengis ni malmetis caixes niu
  • Mantingues una actitud de respecte envers els animals, les plantes i les persones que volen gaudir i estudiar la natura
  • Mantingues els gossos lligats

 

Enllaços relacionats

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
0