Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protocol per a l'abordatge de la mutilació genital femenina El document articula la resposta dels diferents serveis municipals a l’hora de prevenir i tractar casos de mutilació genital femenina i se sustenta en la prevenció i la sensibilitació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Protocol per a l'abordatge de la mutilació genital femenina

El document articula la resposta dels diferents serveis municipals a l’hora de prevenir i tractar casos de mutilació genital femenina i se sustenta en la prevenció i la sensibilitació

L’Ajuntament de Rubí ja disposa d’un Protocol per a l’abordatge de la Mutilació Genital Femenina. El document articula la resposta dels diferents serveis municipals a l’hora de prevenir i tractar casos de mutilació genital femenina. El text, que es deriva del Protocol per a l’abordatge de la violència masclista a Rubí, concreta el compromís del govern municipal per continuar creant eines per combatre tota mena de violència masclista de manera més eficient, més ràpida i més coordinada.

  Prevenció i comunitat

  El protocol per a l'abordatge de la Mutilació Genital Femenina se sustenta en la idea de donar veu a la comunitat africana i en la capacitació i sensibilització dels agents implicats tant en la prevenció de nous casos com en el tractament de dones que ja han estat mutilades.

  El document prioritza l’actuació preventiva. El protocol estableix un circuit de detecció, sensibilització i elaboració d’un pla d’actuació específic per cada cas. El primer nivell d’intervenció sempre és a través de les professionals de la salut, l’educació, els serveis socials, el SIAD o Ciutadania. Els cossos de seguretat i la DGAIA es contemplen en un segon nivell d’intervenció. Es preveu la via judicial, però sempre en última instància, quan la resta d’actuacions no hagin estat efectives.

  El text també inclou la creació de la Taula municipal per a l'Abordatge de la Mutilació Genital Femenina que comptarà amb la presència dels diferents agents amb l’objectiu de construir un marc de cooperació i un circuit d’intervenció per prevenir, detectar i intervenir en cas de mutilació genital femenina.

  Consulta el Protocol per a l’abordatge de la Mutilació Genital Femenina

  T'ha estat útil aquesta pàgina?

  0
  0