Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla d'Igualtat Rubí s'ha dotat d'un Pla d'Igualtat per promoure activament la igualtat efectiva de dones i homes i la no-discriminació per raó de sexe, orientació sexual, i/o identitat de gènere. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Pla d'Igualtat

Rubí s'ha dotat d'un Pla d'Igualtat per promoure activament la igualtat efectiva de dones i homes i la no-discriminació per raó de sexe, orientació sexual, i/o identitat de gènere.

El Ple de l'Ajuntament de Rubí va aprovar el Pla d'Igualtat per a la Ciutadania de Rubí (2021 - 2024) a la sessió plenària del mes de març de 2021. Aquest document representa el compromís constant de l’Ajuntament de Rubí amb les dones i la visió feminista que impregna el desenvolupament del govern municipal. El text inclou diferents mesures per ajudar a impulsar la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, així com a eliminar qualsevol discriminació que pugui donar-se per raó de sexe, orientació sexual,  i/o identitat de gènere.

  El Pla s’estructura en 6 línies estratègiques i preveu 83 accions fins a 2024:

  1. Compromís amb la igualtat de gènere (19 accions previstes)
  2. Accions contra la violència masclista (9 accions previstes)
  3. Drets i qualitat de vida (20 accions previstes)
  4. Coeducació (19 accions previstes)
  5. Reformulació dels treballs i dels temps (8 accions previstes)
  6. Reconeixement del lideratge i la participació de les dones (8 accions previstes)

  El Pla canviarà, entre d'altres coses, la manera de recollir informació i de tractar les dades de la corporació municipal per diposar sempre de dades segregades per gènere que permetin avaluar i ajustar les polítiques d'igualtat. Elaborar una guia de llenguatge no sexista, formar la plantilla municipal i incorporar clàusules amb perspectiva de gènere a la contractació pública són algunes de les accions previstes per refermar el compromís municipal amb la igualtat de gènere. També preveu aprovar tres protocols: de prevenció de la mutilació genital femenina de Rubí, de prevenció de les violències masclistes i LGTBIfòbiques en els entorns d’oci i de dol en cas de feminicidi.

  El text busca impulsar la interseccionalitat i la perspectiva de gènere com a eixos prioritaris en l’organització d’actuacions municipals i promoure una cultura igualitària des de la coeducació i la corresponsabilitat.

  Consulta el Pla d'Igualtat per a la Ciutadania de Rubí (2021 - 2024)

   T'ha estat útil aquesta pàgina?

   2
   0