Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei d'assessorament d'Ofideute Ofideute és un servei que ofereix la Generalitat de Catalunya a la ciutadania que està en risc de perdre el seu habitatge principal per no poder fer front al seu préstec o crèdit hipotecari. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Servei d'assessorament d'Ofideute

Ofideute és un servei que ofereix la Generalitat de Catalunya a la ciutadania que està en risc de perdre el seu habitatge principal per no poder fer front al seu préstec o crèdit hipotecari.

Per mitjà del Servei d'Ofideute es tramiten els expedients de les següents tipologies:

  • Consum
  • Assessorament i intermediació hipotecària
  • Renovació de contractes de lloguer social (LSO)
  • Ocupacions (actualment, no hi cap la possibilitat de negociar un lloguer social amb el gran tenidor, atès que el TC ha declarat inconstitucional l'article del Decret llei 17/2019, de 23 de desembre, que contenia tal previsió)

El Servei d’Habitatge analitzarà la situació financera de les persones afectades i es realitzarà la proposta de solució més idònia, per derivar-la posteriorment a l’Agència de l'Habitatge de Catalunya, que durà a terme la mediació amb l’entitat financera pertinent.

Tot i no ser vinculant, Ofideute ofereix a les famílies un canal de comunicació amb l’entitat per renegociar les condicions prestatàries.

La intermediació hipotecària és una via alternativa i eficient abans d’iniciar altres vies.

   

Més informació

T'ha estat útil aquesta pàgina?

0
0