Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agents pel civisme Els agents pel civisme realitzen tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques. https://www.rubi.cat/ca/temes/convivencia/civisme/agents-pel-civisme/@@images/image/preview

Agents pel civisme

Els agents pel civisme realitzen tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques.

Qui són?


Per tal de millorar la convivència, Rubí compta amb els i les agents pel civisme. L’objectiu d’aquesta figura és contribuir a fer una ciutat més amable i respectuosa. Els agents pel civisme realitzen tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques per tal de fomentar accions de bona convivència i, a la vegada, traslladen la importància de mostrar una actitud de respecte envers els béns públics i privats de la ciutat, així com la seva correcta utilització. Tenen presència i actuen a les diferents zones de Rubí, des de les més cèntriques fins a les urbanitzacions. Totes les seves funcions van encaminades a ajudar la ciutadania en l’exercici dels seus drets i deures respecte a les normes de civisme vigents.

 

agents civisme_01.jpg

 

Què fan?


Tinença responsable d’animals

L’equip d’agents pel civisme fa difusió de l’Ordenança de Tinença Responsable d’Animals. Ofereix tríptics i fulletons informatius sobre la normativa bàsica i les zones d’esbarjo per a gossos. També reparteix kits gratuïts que inclouen una ampolla per netejar els orins, un dispositiu per guardar les bosses per poder recollir les deposicions i diverses bosses.

 

Estacionaments a la via pública

L’equip d’agents pel civisme incideix també en els vehicles mal estacionats que obstaculitzen el pas a voreres i passos de vianants a través de la col·locació d’avisos cívics que informen de la infracció.

 

Residus

L’equip d’agents pel civisme fa difusió de diversos serveis municipals, com ara les deixalleries, la recollida de mobles i trastos vells, de poda, d’oli... Detecta abocaments incontrolats de residus i sensibilitza sobre el reciclatge i la cura del medi ambient.

 

Mediació

L’equip d’agents pel civisme recull també situacions conflictives entre veïns i problemes de convivència que deriven al Servei de Mediació per a la seva resolució.

 

Salut pública

L’equip d’agents pel civisme també intervé en situacions que poden afectar la salut pública, com ara l’alimentació de coloms en espais públics, la detecció de colònies de gats, la presència de rates, etc.

  

Mobilitat

L’equip d’agents pel civisme fa difusió de la prohibició de l’ús de patinets elèctrics en voreres i a l’illa de vianants a través del fulletó que l’Ajuntament ha editat per a tal efecte.

 

Espai públic

L’equip d’agents pel civisme realitza tasques de sensibilització i conscienciació sobre la importància de tenir cura, fer un bon ús i respectar entre tots el mobiliari urbà i l’espai públic.

 

agents civisme_02.jpg

 

En general, doncs, els i les agents pel civisme detecten conductes incíviques, sensibilitzen la població i fan difusió de bones pràctiques que afavoreixen la convivència a la ciutat i que vetllen per un Rubí més cívic.

La contractació d’aquestes persones es vehicula a través dels diferents programes vinculats als plans d’ocupació que ofereixen tant la Diputació de Barcelona com el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La seva durada oscil·la entre els 3 i els 6 mesos.

Properament, també tenen previst realitzar tallers d’educació en civisme a escoles i instituts públics; participar en l’elaboració i implantació del futur Pla de Convivència de ciutat; augmentar la seva presència i participació en noves campanyes i altres activitats de ciutat relacionades amb la convivència i el civisme; i quantificar el nombre i tipus d’intervencions realitzades entorn al civisme i la convivència.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

5
2