Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agents pel civisme Les agents pel civisme realitzen tasques de sensibilització, informació i educació per contribuir a la millora de la convivència a la ciutat. Alhora, expliquen la normativa existent a la ciutat, promouen valors com la corresponsabilitat en la cura de l'espai públic, i el respecte i l'empatia en les relacions amb les altres persones. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Agents pel civisme

Les agents pel civisme realitzen tasques de sensibilització, informació i educació per contribuir a la millora de la convivència a la ciutat. Alhora, expliquen la normativa existent a la ciutat, promouen valors com la corresponsabilitat en la cura de l'espai públic, i el respecte i l'empatia en les relacions amb les altres persones.

Qui són?


Per tal de millorar la convivència i el civisme a la ciutat, Rubí compta amb les agents pel civisme. L’objectiu d’aquesta figura és contribuir a fer una ciutat més amable i respectuosa. Realitzen tasques d’informació, sensibilització i educació per fomentar accions i conductes que afavoreixen la bona convivència i, a la vegada, traslladen la importància del respecte vers els béns públics i privats de la ciutat, així com la seva correcta utilització. Tenen presència i actuen als diferents barris de Rubí, sobretot a les zones en les que hi ha més activitat i espais més concorreguts, i per tant, allà on poden haver-hi més oportunitats i conflictes en l'ús de l'espai públic. Totes les seves funcions van encaminades a ajudar la ciutadania en l’exercici dels seus drets i deures respecte a les normes de civisme vigents.

 

agents civisme_01.jpg

 

Què fan?


 • Tinença responsable d’animals:

L’equip d’agents pel civisme fa difusió de la normativa que es deriva de l’Ordenança de tinença responsable d’animals de Rubí. Ofereix fulletons informatius de campanyes relacionades amb el benestar animal, la tinença responsable, les zones d'esbarjo per a gossos... També entreguen kits gratuïts a persones tutores de gossos, que conté una ampolla per esbandir els orins i un dispensador amb una mostra de bosses compostables per recollir les femtes.

 • Mobilitat:

L’equip d’agents pel civisme informa als conductors/es de la prohibició de circular en patinet elèctric, bicicleta o altres VMP per sobre de les voreres i per l'illa de vianants. Intervenen també amb els vehicles mal estacionats que obstaculitzen el pas a les voreres i als passos de vianants, informant al conductor/a del vehicle o, si no hi és, a través de la col·locació d’avisos cívics que informen de la infracció.

 • Gestió de residus

L’equip d’agents pel civisme fa difusió del ventall de serveis a l'abast de la ciutadania per a gestionar correctament els residus de casa: les deixalleries mòbils, el Telèfon Verd, el Punt Verd del Mercat, la deixalleria de Cova Solera... Detecta punts negres d'abandonament de voluminosos i ho deriva al Servei de recollida, informa a la ciutadania sobre reciclatge i Telèfon Verd a peu de contenidors, sensibilitza a usuaris de parcs i places per tal que facin ús de les papereres, etc.

 • Convivència

L’equip d’agents pel civisme actua també en aquells espais o dinàmiques que poden generar conflicte a l'espai públic com ara l'ús (o mal ús) de parcs infantils, els cops pel joc a pilota a les places o els sorolls. Alhora, trasllada consells de bones pràctiques de convivència veïnal a les comunitats de veïns, i fa difusió del Servei de Mediació Ciutadana de Rubí.

 • Salut pública

L’equip d’agents pel civisme també recull incidències i queixes relacionades amb la presència de rosegadors, vespa asiàtica, paneroles...i ho deriva al servei encarregat del control de plagues. Detecta, informa i participa en campanyes per evitar l'alimentació de coloms i cotorres al carrer, per a una correcte gestió de colònies de gats... sobretot en relació a la salubritat dels nostres carrers.

  • Espai públic

  L’equip d’agents pel civisme realitza tasques de sensibilització i conscienciació sobre la importància de tenir cura, fer un bon ús i respectar entre tots el mobiliari urbà i l’espai públic.

   

  agents civisme_02.jpg

   

  En general, doncs, les agents pel civisme detecten conductes incíviques, sensibilitzen la població i fan difusió de bones pràctiques que afavoreixen la convivència a la ciutat i que vetllen per un Rubí més cívic. Alhora, reforcen positivament i mostren agraïment a aquella ciutadania responsable, col·laboradora i respectuosa.

  En l'actualitat, i després de moltes contractacions a través de Plans d'Ocupació, s'ha consolidat la figura de l'agent cívic/a a la ciutat amb la incorporació de dues agents com a personal laboral fix. Tot i això, i per poder continuar tenint un impacte significatiu al territori, es completaran els equips amb els diferents grups d'agents que arribin a través dels programes temporals de la Diputació de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

  Aquestes dues agents pel civisme facilitaran la incorporació i adaptació dels futurs grups d'agents que es vagin succeint, coordinaran els equips i les zones i traspassaran tota l'experiència i els seus coneixements per tal que puguin desenvolupar el millor possible la seva feina a la ciutat. Hi ha tasques que dependran directament de les dues persones de referència, com son els tallers que es realitzen a les escoles, als IES, a persones nouvingudes... o l'assistència a activitats i esdeveniments i representació en reunions relacionades amb la convivència, civisme i seguretat a la ciutat.

  T'ha estat útil aquesta pàgina?

  11
  4