Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte pilot “Conviure a Les Torres” L’Ajuntament de Rubí ha impulsat l’any 2019, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el projecte Conviure a les comunitats de Les Torres. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Projecte pilot “Conviure a Les Torres”

L’Ajuntament de Rubí ha impulsat l’any 2019, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el projecte Conviure a les comunitats de Les Torres.

La proposta, que s’ha treballat des dels serveis municipals d’Habitatge i de Mediació Ciutadana, ha servit per generar un espai de reflexió i debat sobre les relacions que s’estableixen entre el veïnat d’aquest barri.

Després que es detectés que hi havia un seguit de conflictes de convivència a les comunitats de veïns relacionats amb ocupacions de pisos, impagament de quotes de comunitat, gestió d’espais comuns, neteja i sorolls, es va decidir impulsar aquest projecte pilot, amb l’objectiu que si els resultats eren bons, es traslladés a la resta de barris de la ciutat.

La primera fase del projecte va consistir a mantenir trobades amb els tècnics i tècniques municipals que treballen al territori, amb la Policia Local i amb l’equip directiu de l’Escola Montessori, mitjançant les quals es va obtenir una primera radiografia de la situació del barri. Després d’aquesta primera etapa, es va traslladar el projecte als veïns i veïnes amb l’objectiu de recollir les seves experiències i opinions, identificar xarxes i espais de participació al barri i començar a recollir propostes de canvi. La participació de totes aquestes veus ha permès generar un espai de reflexió i debat sobre les relacions que s’estableixen entre el veïnat d’aquesta zona. Així, ha sorgit la proposta d’establir un procés de benvinguda adreçat als nous residents, en què siguin els propis veïns i veïnes els encarregats de l’acollida, així com l’edició d’algun tipus de material que serveixi com a carta de presentació del barri per a aquestes persones nouvingudes, amb informació essencial sobre Les Torres i una explicació gràfica de les normes bàsiques de convivència de les comunitats.

T'ha estat útil aquesta pàgina?

1
6